Α polymorphic space, a smart house

Στα πλαίσια ενός νέου τομέα επιχειρηματικής δράσης της Επίκυκλος Τεχνικής Κατασκευαστικής, το πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τμ σε ένα κτίριο επαγγελματικής χρήσης, αποτελεί μέρος μιας ομάδας ακινήτων που διατέθηκαν σε επενδυτές του εξωτερικού.

Η επιλογή των ακινήτων και η επανασχεδίασή τους έγινε με κύριο μέλημα την εξασφαλισμένη απόδοση της επένδυσης των επαγγελματιών που μας εμπιστεύτηκαν.

Το διαμέρισμα τοποθετείται στο κέντρο της επιχειρηματικής ζώνης της πρωτεύουσας με σκοπό να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τόσο τις ανάγκες ενός επαγγελματικού χώρου όσο και τις ανάγκες διαμονής. Το αρχιτεκτονικό τμήμα της Επίκυκλος Τεχνικής Κατασκευαστικής  σε άμεση συνεργασία με το μελετητικό γραφείο Ιnscape Αrchitects εμπνεύστηκαν μια πολυμορφική λύση που να απαντά σε όλες τις παραμέτρους που τέθηκαν.  Το μινιμαλιστικό ύφος αποδόθηκε με λευκούς τόνους στους τοίχους και μπεζ αποχρώσεις στο δάπεδο σε συνδυασμό με τις ζεστές ξύλινες κατασκευές που ολοκληρώνουν την αίσθηση μοντέρνας πολυτέλειας. Η κάτοψη χωρίζεται σε δύο ζώνες των ιδιωτικών χώρων και του open space – γραφείο, καθιστικό, κουζίνα. Ο ανοιχτός – ενιαίος χώρος  αναδύεται ή εξαφανίζεται  ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες  από τα συρόμενα ξύλινα διαχωριστικά βοηθώντας στην δημιουργία αυτόνομων χώρων ενώ όταν είναι ανοιχτά  το κεντρικό έπιπλο του τζακιού βιοθαινόλης δημιουργεί ένα ιδεατό χώρισμα στον χώρο.

Η ίδια τακτική εφαρμόζεται και στον διαχωρισμό του master bedroom με το λουτρό του αφήνοντας ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη την οπτική επικοινωνία μέσα από τα κατακόρυφα στοιχεία από ξύλο και καθρέπτη. Το ανισομερές κατακόρυφο μοίρασμα του καθρέφτη κάνει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αντανακλώντας το φυσικό φως στον χώρο.

Μέγεθος: 100μ2
Αρχιτέκτονες: Αναστάσιος Μπαχάς , Inscape Architects
Συντονιστής έργου : Ιωσήφ Αραμπατζής
Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Χρονιά: 2019