ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Photo Exhibition: Woodscapes / Erieta Attali on Kengo Kuma

Image copyright ©️ erieta attali

To έργο του αρχιτέκτονα Kengo Kuma στο Βυζαντινό Μουσείο, μέσα από την έκθεση φωτογραφίας της Erieta Attali.

Image copyright ©️ erieta attali

H πολυβραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος αρχιτεκτονικής και τοπίου Erieta Attali επιστρέφει έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, εκθέτοντας μια σειρά δεκαπέντε έργων από τη συνεργασία της με τον σπουδαίο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma.

Η έκθεση εστιάζει στα ξύλινα αρχιτεκτονικά έργα του Kengo Kuma, που βρίσκονται από τα πιο απόμακρα σημεία της Ιαπωνίας μέχρι το κέντρο της πόλης του Παρισιού.

Οι εικόνες της Erieta Attali αποτυπώνουν την ουσία της προσέγγισής της στην αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία, ως εμπειρίες που αλληλοσυμπληρώνονται.

Image copyright ©️ erieta attali

Image copyright ©️ erieta attali

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, στο πλαίσιο των δράσεων της Ακαδημίας Πολιτισμού, υποστήριξε με το έργο της και τη συμμετοχή της, τη φωτογραφική έκθεση αλλά και τη βραδιά των εγκαινίων, όπου σημαντικοί άνθρωποι του χώρου της αρχιτεκτονικής και της φωτογραφίας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η Erieta Attali (γεννημένη στο Τελ Αβίβ, Ελληνο-Ισραηλινή) είναι φωτογράφος αρχιτεκτονικής και τοπίου, με φωτογραφικό έργο που εκτείνεται από την Ευρασία έως την Αυστραλία και την Αμερική. Έχει κερδίσει το Γερμανικό Βραβείο Φωτογραφικού Βιβλίου 19|20 με τη φωτογραφική μονογραφία της “Periphery | Archaeology of Light” που εκδόθηκε από τον οίκο Hatje Cantz, Βερολίνο. Οι φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί σε σημαντικά μουσεία ανά όλο τον κόσμο. Στην τριακονταετή πορεία της, έχει αφιερωθεί στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο, ανοίγοντας νέους δρόμους στην τέχνη της.

Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Woodscapes | Erieta Attali on Kengo Kuma» θα παραμείνει στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Images copyright ©️ erieta attali