Οpen House Athens 2019 - ο αρχιτεκτονικός περίπατος της πόλης

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου υποδεχθήκαμε του λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του design για να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τα γραφεία μας.

Στα πλαίσια του θεσμού του Open House Athens που έχει στόχο την εξερεύνηση και κατανόηση της αξίας της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος, συμμετείχαμε και εμείς παρουσιάζοντας τον δικό μας χώρο. Τα γραφεία μας σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Plaini and Karahalios Architects και ως εκ τούτου η κατασκευή έγινε από εμάς.

Στεγαζόμαστε σε μία αστική πολυκατοικία του 1950 όπου ο χώρος των γραφείων  μας αναπτύσσεται σε μία ανοιχτή και ενιαία  κάτοψη και δημιουργεί κλειστούς θύλακες συνεργασίας. Ροïκός χώρος στην λειτουργία του με τρεις βασικούς πυρήνες. Τον πυρήνα της γραμματείας, του εργασιακού open space και τον πυρήνα των κλειστών γραφειακών σχέσεων. Οι κλειστοί χώροι χρήζουν ιδιωτικότητας πάραυτα τα γυάλινα διαχωριστικά τους, τους εντάσσουν στην γενική ιδέα της ενιαίας διαρρύθμισης με χαρακτηριστικό τους την εσκεμμένη κύλιση του ενός χώρου μέσα στον άλλο που υπηρετεί την δομή – λειτουργία της εταιρίας. Αυτό που μένει είναι ένας πραγματικά συνεχής χώρος που δημιουργεί άλλους υποχώρους μέσα από την διαφοροποίηση του δαπέδου και της οροφής ή την τοποθέτηση ελεύθερων αντικειμένων.

Η προσέλευση ήταν πέραν του αναμενόμενου και η διάθεση για εξερεύνηση των γραφείων ήταν μεγάλη. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης όπως και οι εθελοντές που διεξήγαγαν την ξενάγηση στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Φωτεινά χαμόγελα από τους επισκέπτες, η χαρούμενη διάθεση των ξεναγών και ο επαγγελματισμός της διοργάνωσης μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις της ημέρας.