The Architect Show 2 - H αρχιτεκτονική της σκιάς

Στις αρχές του Μαίου διοργανώθηκε το 2ο συνέδριο Αρχιτεκτονικής & Design στην Αθήνα, The Architect Show 2.  Ο εκθεσιακός χώρος του Helexpo στο Μαρούσι διαμορφώθηκε έτσι ώστε να φιλοξενήσει επαγγελματίες απο τον χώρο της αρχιτεκτονικής, του design  και του κόσμου των υλικών εστιάζοντας στην ανταλλαγή γνωσεων και καινοτόμων ιδεών.

Μία διοργάνωση του Med Expo, παραγωγής και επιμέλειας της Archisearch και της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador ενώ η μελέτη της έκθεσης εκπονήθηκε από την αρχιτέκτονα Ελένη Μπρασινίκα του γραφείου Blend design. Θέμα της η αρχιτεκτονική των σκιών, η μετασχηματική και ισχυρή φύση με έμφαση στα υλικά με τις υφές. Οι αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου ήταν ο τέλειος συνδυασμός για την απόδοση της σκιάς και του φωτός, προσδίδοντας μία αίσθηση πολυτέλειας και λαμπρότητας στην εκδήλωση. Η είσοδος αποκτά δραματικό χαρακτήρα περνώντας μέσα από φωτιζόμενες αψίδες καταλήγοντας στον κυρίως χώρο της έκθεσης. Ο διαμοιρασμός και η στοίχιση των περιπτέρων διασφάλισαν την άμεση επαφή των επισκεπτών με τους εκθέτες χωρίς να γίνονταν δαιδαλώδεις οι περιηγήσεις τους. Κεντρικό σημείο αναφοράς το ολόφωτο μπαρ, συνδετικός κρίκος μεταξύ του χώρου της έκθεσης με τον  χώρο των ομιλιών και σημείο χαλάρωσης των επισκεπτών.

Η δική μας παρουσία ήταν μέσα από το πρίσμα της κατασκευής και ως συμμετέχοντες εκθέτες για την ανάδειξη του έργου μας. Ως Grand Sponsor & Construction Partner αναλάβαμε την κατασκευή της κυρίας εισόδου  με τις φωτιζόμενες καμπύλες λεπτομέρειες, lighting pavillion και το εντυπωσιακό μπαρ της έκθεσης. Ξεχωριστά στοιχεία του χώρου που αποτέλεσαν παράδειγμα ότι η υλοποίηση ενός πολυσύνθετου design είναι εφικτή χάρη στα καινοτόμα υλικά που διαθέτει η αγορά.

To lighting Pavilion στήθηκε από glossy φορμάικα μαύρου χρώματος στο οποίο έγιναν μικρές κυκλικές εγκοπές, laser cuts για την διάχυση του φωτισμού δημιουργώντας την αίσθηση του ξάστερου νυχτερινού ουρανού. Στηρίχθηκε σε καμπύλο μεταλλικό σκελετό και στις ακμές του τοποθετήθηκαν τα lighting ribbons της εταιρείας Vecta Design.

Το μπαρ της έκθεσης βασίστηκε σε μεταλλικό σκελετό με ξύλινα οριζόντια στοιχεία δημιουργώντας μία ελεύθερη τριγωνική νησίδα εστίασης. Ο Αντώνης Σουρλαντζής επιμελήθηκε τις ξύλινες κατασκευές του μπαρ πετυχαίνοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς ψεγάδια. Η εταιρεία Apollon Design-stretch ceilings βοήθησε στον φωτισμό του δημιουργώντας ένα «νεφέλωμα» φωτισμού αναπαριστώντας έναν συννεφιασμένο βραδινό ουρανό.

Παράλληλα σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Α2 Architects και με βάση των σχεδίων τους κατασκευάσαμε τα τέσσερα περίπτερα της εταιρείας ELTOP με προϊόντα postforming και αρχιτεκτονικών διακοσμητικών εφαρμογών, το περίπτερο της εταιρείας GRUPPO CUCINE  που ηγείται στον χώρο του επίπλου κουζίνας και συνεργάτης μας επί σειρά ετών. Η αυστριακή εταιρεία EGGER μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγής βιομηχανικής ξυλείας στην Ευρώπη συμμετείχε για πρώτη φορά σε ελληνική διοργάνωση παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα υλικά της, μας εμπιστεύτηκε για την υλοποίηση του περιπτέρου της.

Ξέχωρα από αυτές τις σημαντικές συνεργασίες, η Επίκυκλος είχε μία έντονη παρουσία και ως εκθέτης στην διοργάνωση. Τη δική μας «γωνιά» μελέτησε το γραφείο Plaini & Karahalios σε άμεση συνεργασία με την Head Architect της εταιρείας Πάνου – Παπαθεοδώρου Ανδριανή και τον CEO & Founder της εταιρείας Ιωσήφ Αραμπατζή και κέρδισε τις εντυπώσεις. Η βασική ιδέα βασίστηκε στο γνωστό υλικό δόμησης , το beton και την απόδοση της υφής του μέσα από διαφορετικές τεχνοτροπίες. Υλικό που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά και την κατασκευή σε ποικίλες εφαρμογές είχε την τιμητική του επιβεβαιώνοντας το μότο μας “ Your imagination- Our reality”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές, τους παραγωγούς και τους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν!