Διάλεξη των SO-IL στην Αθήνα

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ως σταθερός δημιουργικός συνεργάτης, στο πλαίσιο των δράσεων της “Ακαδημίας Πολιτισμού ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ”, υποστήριξε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa.

 

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, συνεχίζοντας τη σειρά διαλέξεων διακεκριμένων αρχιτεκτόνων, παρουσιάσε τον Florian Idenburg, συνιδρυτή με την Jing Liu του γραφείου SO-IL της Νέας Υόρκης, σε μία διάλεξη που πραγματοποιηθηκε στις 17 Μαΐου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Οι SO-IL επιδιώκουν να δημιουργήσουν περιβάλλοντα που είναι ανοιχτά και εξωστρεφή, μεθοδικά προσαρμοσμένα στα ζητήματα της κοινωνίας και του κλίματος. Τα έργα τους ενθαρρύνουν την επικοινωνία των χρηστών και τη δημιουργία κοινοτήτων μέσα σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο που, υπό την επίδραση των ψηφιακών μέσων, γίνεται όλο και περισσότερο αυτοαναφορικό και εσωστρεφές.

Με μια σειρά έργων από τρεις ηπείρους, που καλύπτουν διάφορες χρήσεις και κλίμακες μεγέθους και τεχνικές κατασκευής, ο Florian Idenburg παρουσίασε τη μοναδική προσέγγιση των SO-IL στον τομέα της αρχιτεκτονικής, όπως αυτή εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε χρόνων από την ίδρυσή τους.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τεύχους του περιοδικού DOMa, το οποίο παρουσιάζει έργα από τους Label architecture, Mary Duggan Architects, RAUM, Dyvik Kahlen Architects και Interboro Partners.

Μετά τη διάλεξη του Florian Idenburg ακολούθησε συζήτηση με τον Ηλία Παπαγεωργίου, ιδρυτή του Pila Studio, ο οποίος ήταν συνέταιρος στους SO-IL από το 2013 έως το 2018.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους το ειδικό τεύχος του DOMa, αφιέρωμα σε ένα από τα έργα που παρουσίασε ο Florian Idenburg.