Βραβεία Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2022, Το κουτί που πετάει της Μυρτώς Κιούρτη

Μια μεγάλη τιμητική διάκριση για το “Κουτί που πετάει”, της αρχιτέκτονος Μυρτώς Κιούρτη, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Το έργο βραβεύτηκε ως το 3ο καλύτερο αρχιτεκτονικό έργο, πραγματοποιημένο τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα. Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ είχε την τιμή να συμμετέχει στην κατασκευή του έργου αυτού.

Τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής αποτελούν την υψηλότερη διάκριση υλοποιημένου έργου και θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2000, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Τα βραβεία, που απονέμονται ανά τετραετία, έχουν στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής η οποία διακρίνεται για την υψηλή αισθητική, λειτουργική και κατασκευαστική της ποιότητα και την εναρμόνισή της με το περιβάλλον.

Το “Βραβείο Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2022” αφορά αρχιτεκτονικά έργα, ανεξαρτήτως κλίμακας και τυπολογίας, που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρωθεί στο διάστημα 2017‐2022. Φέτος, από τις 97 συμμετοχές που υποβλήθηκαν, ξεχώρισαν έντεκα προεπιλογές.

Η κρίση των υπό βράβευση έργων γίνεται σε δύο στάδια, από διαφορετικές επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν και οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες του 2017. Ιδιαίτερη σημασία για την τελική κρίση έχει η επίσκεψη των μελών της δεύτερης κριτικής επιτροπής στα προεπιλεγμένα κτήρια, εστιάζοντας στην χωρική εμπειρία και την συζήτηση με τους αρχιτέκτονες και χρήστες τους.

Δείτε το έργο στο link