H ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στηρίζει την τέχνη και τον πολιτισμό

Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ πιστεύουμε πως όμορφη πόλη δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι δημόσιοι χώροι, αλλά οι άνθρωποι, η συναναστροφή, οι τέχνες, η κουλτούρα και η ανάδειξη & εξέλιξη του πολιτισμού.

Δράσεις που προάγουν τις τέχνες και τον πολιτισμό αποτελούν προτεραιότητα της  εταιρεία μας και τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Ως δημιουργικός συνεργάτης της έκθεσης SYMBOLS & ICONIC RUINS η οποία παρουσιάζεται στο  Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), γινόμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια και προτρέπουμε τον κάθε ένα ξεχωριστά ,μέσα από το έργο του, να δραστηριοποιείται γύρω από αντίστοιχες ενέργειες που στόχο έχουν έναν πιο όμορφο κόσμο.

Η έκθεση SYMBOLS & ICONIC RUINS στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), είναι μία μεγάλη έκθεση, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα με 137 καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και θεωρητικούς της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάζουν 110 έργα στην Αίθουσα Περιοδικών εκθέσεων (-1) του ΕΜΣΤ από τις 27 Μαΐου έως τις 20 Αυγούστου 2021.

Η έκθεση διερευνά τους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε, και προσεγγίζουμε τα ισχυρά πολιτισμικά σύμβολα, συγκεντρώνοντας υπό ένα κοινό νοηματικό πλαίσιο σύγχρονα έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής από σημαντικούς καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για ένα εγχείρημα σύνθεσης διαφορετικών εκδοχών της έννοιας του συμβόλου, μέσα από εκλεκτικές συγγένειες και κοινά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από το εάν οι πηγές και οι διαδικασίες παραγωγής των συμβόλων διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους. Πέρα από τα αυτόνομα έργα, τα οποία σχολιάζουν στοχαστικά τη σχέση της καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής δημιουργίας με τα σύμβολα, στον κεντρικό κορμό της έκθεσης παρουσιάζονται τρία διακριτά και αλληλένδετα σύνολα: η Ακρόπολη των Αθηνών, η μεταπολεμική αρχιτεκτονική παραγωγή της Κεντρικής Ευρώπης και αναφορές στο Τείχος του Βερολίνου. Όπως αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης Παναγιώτης Πάγκαλος: “Στόχος είναι να δομηθεί ένας ιδιόμορφος διάλογος μεταξύ διαφορετικών ερειπίων με επίκαιρη συμβολική αξία.”

Πολλά έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, ενώ προβάλλονται ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής και τέχνης καθώς και σπάνιο υλικό αρχείου. Παράλληλα δημιουργήθηκε και η ψηφιακή εκδοχή της έκθεσης, σε τρισδιάστατη αλληλεπιδραστική απεικόνιση, στα ελληνικά και τα αγγλικά, προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμη στο κοινό.

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ως περήφανος δημιουργικός συνεργάτης της έκθεσης, διοργάνωσε μία ιδιαίτερη βραδιά στο μουσείο, την οποία τίμησαν προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο της πολιτικής, της αρχιτεκτονικής και του επιχειρείν.. Οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν μια ιδιωτική ξενάγηση της έκθεσης από τον επιμελητή και οραματιστή της, Δρ. Παναγιώτη Πάγκαλο της οποίας ακολούθησε  δείπνο στην ταράτσα του μουσείου με ελληνικές γεύσεις από την εταιρεία catering Nice n Easy Group.

Δείτε περισσότερα για το event εδώ

 

Φωτογραφίες: imoments.gr (Νίκος Παπαγεωργίου & Έστερ Μακρή)