Μια ξεχωριστή βραδιά στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) από την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ

Στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της εταιρείας για στήριξη δράσεων που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, ως δημιουργικός συνεργάτης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)  για  την  έκθεση SYMBOLS & ICONIC RUINS, διοργάνωσε μία ιδιαίτερη βραδιά με ξεχωριστές προσωπικότητες  από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο της πολιτικής, της αρχιτεκτονικής και του επιχειρείν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση “SYMBOLS & ICONIC RUINS” από τον επιμελητή και οραματιστή της Δρ. Παναγιώτη Πάγκαλο, ο οποίος ανέπτυξε μέσα από την ανάλυση των έργων, τους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε και προσεγγίζουμε τα ισχυρά πολιτισμικά σύμβολα, συγκεντρώνοντας υπό ένα κοινό νοηματικό πλαίσιο σύγχρονα έργα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στα τρία διακριτά και αλληλένδετα σύνολα: την Ακρόπολη των Αθηνών, τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική παραγωγή της Κεντρικής Ευρώπης και τις αναφορές στο Τείχος του Βερολίνου. Όπως ανέφερε και ο επιμελητής της έκθεσης Παναγιώτης Πάγκαλος: “Στόχος είναι να δομηθεί ένας ιδιόμορφος διάλογος μεταξύ διαφορετικών ερειπίων με επίκαιρη συμβολική αξία.”

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε δείπνο προς τιμήν των καλεσμένων, στην ταράτσα του μουσείου με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη. 

 

Τη βραδιά άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΜΣΤ κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, συνέχισε με την ομιλία του ο επιμελητής της έκθεσης κ. Παναγιώτης Πάγκαλος και ακολούθησαν η υφυπουργός τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Άλλοι σημαντικοί πολιτικοί, όπως, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Μαρία Βιδάλη, ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η πρόεδρος ΕΑΤΑ κ. Μελίνα Δασκαλάκη τίμησαν τη βραδιά με την παρουσία τους, ενώ ο Πρόεδρος της επιτροπής Αναστήλωσης Ιερού Βράχου Ακροπόλεως και αρχιτέκτονας Μανόλης Κορρές αναφέρθηκε στη μοναδική εμπειρία της έκθεσης.

Τέλος, o CEO της της εταιρείας ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, κ. Ιωσήφ Αραμπατζής, εξήγησε τους λόγους που μία κατασκευαστική εταιρεία οφείλει να ασχολείται με τον πολιτισμό και τις τέχνες και με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, ανακοίνωσε και επίσημα την ίδρυση της Ακαδημίας Πολιτισμού της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, που θα έχει ως βασικό στόχο την οργάνωση και στήριξη αντίστοιχων πολιτιστικών δράσεων. Μέσα από την Ακαδημία Πολιτισμού της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα καλών τεχνών και θα προσφέρονται υποτροφίες που θα βοηθήσουν στην στελέχωση  μίας διεπιστημονικής ομάδας νέων η οποία με τις λαμπρές ιδέες της θα κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο.

Μέσα από αυτή την ενέργεια, η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ είχε ως στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να συζητηθούν ιδέες και να προαχθούν δράσεις με στόχο να αποτελέσει η τέχνη και ο πολιτισμός μέρος της καθημερινής ζωής της πόλης μας ενώ η  Αθήνα θα αναδεικνύεται σε μια όμορφη και ζωντανή μητροπολιτική πρωτεύουσα.

* Το μενού της βραδιάς επιμελήθηκε η εταιρεία catering Nice n Easy Group.
Φωτογραφίες: imoments.gr (Νίκος Παπαγεωργίου & Έστερ Μακρή)