Boutique hotel OSOM resort στην Μύκονο

Η Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική ανέλαβε την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τουριστικού καταλύματος Osom Resort στην περιοχή Ορνός της Μυκόνου,

σε άμεση συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο AMC Architecture & Design και τις αρχιτέκτονες Αμανατίδου Χριστίνα και Παυλιδου Δήμητρα, που επιμελήθηκαν την αρχιτεκτονική μελέτη για τις εσωτερικές και εξωτερικές διαρρυθμίσεις των χώρων.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις αυτόνομες κατοικίες του ξενοδοχείου ήταν καθοριστικές ως προ την τελική εικόνα των χώρων. Η πολυτελής αισθητική σε συνδυασμό με το με το μινιμαλιστικό χαρακτήρα των κυκλαδίτικων κατοικιών  χαλαρώνουν τις αισθήσεις των φιλοξενούμενων.
Ιδιαίτερα στοιχεία αποτελούν τα κάθετα διαχωριστικά των χώρων, οι ντουλάπες δρυ και καθρέφτη και η γραμμική κρεμαστή ξύλινη οροφή από φυσικό ξύλο. Τα χτιστά σημεία των χώρων με φινίρισμα πατητού μαρμαροκονιάματος και η λευκή ξύλινη οροφή παραπέμπει στην  παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων . Ο χώρος των λουτρών ντύθηκε με πλακίδια μορφής παλαιωμένου ξύλου ακολουθώντας την αισθητική του υπόλοιπου χώρου, ενώ το έπιπλο του νιπτήρα αποτελεί στοιχείο του κυρίως χώρου με το μοναδικό ξύλινο διαχωριστικό να δημιουργεί τον προθάλαμο του λουτρού.

Οι παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους τους συγκροτήματος ολοκλήρωσαν την συνολική εικόνα του καταλύματος.

Γραφείο: AMC Architecture + Design
Αρχιτέκτονες: Αμανατίδου Χριστίνα & Παυλίδου Δήμητρα
Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική
Τοποθεσία: Ορνός, Μύκονος
Χρονιά: 2019