Χαρακτηριστικό αστικό διαμέρισμα της δεκαετίας του 60 εν έτη 2019

Η Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική διαθέτει προς πώληση το πρόσφατα ανακαινισμένο διαμέρισμα επί της οδού Αριστοτέλους 78 στην Αθήνα.

Ένα τυπικό διαμέρισμα της δεκαετίας του ’60 στην καρδιά της Αθήνας ανακαινίστηκε ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής μας, προστατεύοντας όμως την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα του παρελθόντος. Σε συνολικό εμβαδόν 52τ.μ, τοποθετείται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας διαθέτει ένα ευρύχωρο καθιστικό με ενιαίο χώρο τραπεζαρίας, κουζίνα, ένα υπερμεγεθες υπνοδωμάτιο με ξεχωριστό χώρο γκαρνταρόμπας και άνετο λουτρό. Λόγω της θέσης του είναι ένας ηλιόλουστος χώρος όλη την ημέρα με βεράντα έκτασης 7τ.μ..

Λόγω της τοποθεσίας του διαμερίσματος, σε μία περιοχή όπου κατά την δεκαετία του 60 αποτέλεσε το κέντρο της αστικής ζωής, κύριο μέλημα της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά και η ταυτότητά του. Διατηρώντας ένα μέρος των αρχικών του υλικών όπως το ξύλινο δρύινο μασίφ πάτωμα του καθιστικού σε τύπο «ψαροκόκκαλο» και του υπνοδωματίου ενώ σημεία του που έχρηζαν αλλαγή αντικαταστάθηκαν και συμπληρώθηκαν με νέο αντίστοιχο πάτωμα ίδιου ξύλου. Η είσοδος, η κουζίνα και το λουτρό ντύθηκαν με πλακίδιο τύπου μωσαϊκού, ένα διάσημο υλικό εκείνης της εποχής.

Το παλαιό με το νέο έρχεται και συνδυάζεται με τις λιτές γραμμές και τα ζεστά υλικά του ξύλου της κουζίνας και της walking closet ενώ ταίριαξαν απόλυτα με τα ψυχρά χρώματα της σύνθεσης της εισόδου, του μαρμάρου και μετάλλου του λουτρού προσδίδοντας ένα εναρμονισμένο αποτέλεσμα στο σύνολό τους. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη και υπάρχει προεγκατάσταση για αυτόνομο λέβητα φυσικού αερίου ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλής ποιότητας και πολυτελούς αισθητική, σύμφωνα πάντα με την προσεγμένη αρχιτεκτονική μελέτη που έγινε για τον χώρο ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρως λειτουργική κατοικία.

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο σχετικά ως προς την προβασιμότητα του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόλις 3 λέπτα απόσταση από το  σταθμό του μετρό «Πλ.Βικτωρίας» και σε μικρή απόσταση από δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος.

Μέγεθος: 52μ2
Αρχιτεκτονική μελέτη : Ειρήνη Κρασάκη (Επίκυκλος architect team)
Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική
Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική
Χρονιά: 2019