18η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής La Biennale di Venezia 2023, με τίτλο «Υδάτινα Σώματα» - H απολογιστική εκδήλωση

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε η απολογιστική εκδήλωση της ελληνικής συμμετοχής στη 18η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής La Biennale di Venezia 2023, με τίτλο «Υδάτινα Σώματα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον Εθνικό Επίτροπο Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια οι επιμελητές της έκθεσης, Κωστής Πανηγύρης και Ανδρέας Νικολοβγένης, καθώς επίσης και άλλοι συνεργάτες και εταιρείες που υποστήριξαν τα “Υδάτινα Σώματα”, μίλησαν για την έκθεση, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του περιπτέρου και τη γενικότερη εμπειρία τους από την ελληνική συμμετοχή, η οποία απέσπασε αναγνώριση ως μία από τις καλύτερες της φετινής Biennale.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι από συνεργαζόμενους φορείς και ιδρύματα, φορείς υποστήριξης καθώς και χορηγοί, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής.

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, ως υποστηρικτής της έκθεσης, στο πλαίσιο δράσεων της Ακαδημίας Πολιτισμού, συνέβαλε στην κατασκευή του περιπτέρου με το έργο της.

Μια κατασκευή γεμάτη προκλήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος.

Διάρκεια έκθεσης: 20/5/2023-26/11/2023
Επιμελητές: Κωστής Πανηγύρης, Ανδρέας Νικολοβγένης
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική εταιρεία
Φωτογραφίες: Ηλίας Κοσίντας