Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ υποστηρικτής της δεύτερης σειράς ημερίδων DOMa Diaries

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, ως επίσημος δημιουργικός συνεργάτης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, υποστήριξε τη δεύτερη ημερίδα DOMa Diaries.

Στόχος της σειράς ήταν η απεικόνιση του μέλλοντος της ελληνικής πόλης μέσω παρουσιάσεων έργων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και ξεκίνησε με τη Λιάνα Νέλλα Ποτηροπούλου, των Potiropoulos + Partners, η οποία εστίασε στα πρώτα στάδια της κατασκευής του ‘Athens LifeTech Park’ αποκαλύπτοντας στοιχεία του έργου, όπως ένα δάσος από κολώνες .

Στη συνέχεια η Χάρις Αθανασοπούλου και η Αθηνά Θεοδωροπούλου, ανέδειξαν τη διαδικασία σχεδιασμού του ‘Κτηρίου γραφείων – καταστημάτων στην Αγ. Παρασκευή’ αναλύοντας διαφορετικές εκδοχές, συνολικά, του έργου και διαρρυθμίσεις της εσωτερικής διάταξης.

Οι Κατερίνα Κοτζιά & Κορίνα Φιλοξενίδου, των K&K Architects, παρουσίασαν το νέο ‘Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης’, σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης των διαφορετικών εκθεμάτων.
Ο Θωμάς Δοξιάδης μαζί με την Τέρψη Κρεμαλή και τον Δημήτρη Χρηστίδη, των doxiadis+, ανέλυσαν την μελέτη τοπίου του πύργου ‘Marina’ στο Ελληνικό καθώς και τον τρόπο ανάπτυξης της κατακόρυφης φύτευσής του, σε σχέση με το τοπικό κλίμα.

Ο Κωστής Πανηγύρης, η Ηρώ Μπερτάκη και η Χριστίνα Λουκοπούλου, των blp architects, επικεντρώθηκαν στην ‘Κατοικία στην Πελοπόννησο’ δίνοντας έμφαση στην τομή της.
Η Νεφέλη Χατζημηνά, των architectScripta, με το ‘Elliniko project’, αναφέρθηκε στην έρευνά της για νέες χωρικές εμπειρίες και τον τρόπο που εμπνέεται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Μέμος Φιλιππίδης, των MPLUSM Architects, αφηγήθηκε τους τρόπους που εμπνεύστηκε από τους κορμούς των δέντρων για να διατυπώσει αρχιτεκτονικά, διάφορα στοιχεία του ‘Cypress House’.

Τέλος, ο Ανδρέας Νικολοβγένης, διηγήθηκε την ιστορία της ‘Ψαροκαντίνας στο Ρίο’, μέσα από τις συνομιλίες του με τον πελάτη.

Η επόμενη ημερίδα της σειράς DOMa Diaries θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη.

(πηγή: DOMa)