Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ υποστηρικτής της τρίτης ημερίδας DOMa Diaries

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, ως επίσημος δημιουργικός συνεργάτης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, υποστήριξε την τρίτη ημερίδα DOMa Diaries.

Στόχος της σειράς είναι η απεικόνιση του μέλλοντος της ελληνικής πόλης μέσω παρουσιάσεων έργων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και ξεκίνησε με τον Λεωνίδα Τραμπούκη (LOT office for architecture), ο οποίος παρουσίασε τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής δύο εξοχικών κατοικιών εστιάζοντας στη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο Γιώργης Αγγελής, μέσω ενός μικρού τουριστικού συγκροτήματος στη Σχοινούσα, επιχείρησε να αναδείξει πώς παραδοσιακές κατασκευαστικές τεχνικές μπορούν να ερμηνευτούν με σύγχρονο τρόπο. Η Δέσποινα Βουτέρη, η Θάλεια Νινιού, και η Γεωργία Πουλοπούλου (4K Architects), αφηγήθηκαν την αναβίωση μιας κατοικίας του Περικλή Σακελλάριου και τη χρήση στοιχείων της στην παρακείμενη προσθήκη που έχουν σχεδιάσει. Η Μαρία Παπαφίγκου (ΟΟΑΚ Architects) παρουσίασε την κατοικία που σχεδίασαν με τον Johan Annerhed για να στεγάσουν την οικογένειά τους – μια ξύλινη προσθήκη σε ένα υφιστάμενο κτίσμα.

Η Αγγελική Αθανασιάδου και η Κατερίνα Βασιλάκου (AVW Architecture) ανέλυσαν τη μετατροπή ενός τυπικού κτηρίου γραφείων στη λεωφόρο Συγγρού σε πολιτιστικό κέντρο της Κίνας.
Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος (KLab Architecture) αναφέρθηκε στον τρόπο που σχεδίασε ένα πρότυπο ειδικό σχολείο σε ένα ιδιαίτερο οικόπεδο, και στη συνεργασία του με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Μόρφω Παπανικολάου διηγήθηκε μια σειρά παρεμβάσεων σε υφιστάμενα και διατηρητέα κτήρια.
Ο Ζήσης Κοτιώνης ανέλυσε τυπολογικά το Πολυδύναμο κοινωνικό κέντρο Βόλου, συσχετίζοντας το με προηγούμενα έργα του.

(πηγή: DOMa)