ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ & ΣΓΟΥΤΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ στο BUILDING SHOW 2024

Το 3o BUILDING SHOW με θέμα «Τεχνικές Εταιρείες & Αρχιτεκτονικό Έργο» που διοργάνωσε η εταιρεία ΚΤΙΡΙΟ Εκδόσεις, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 16 Απριλίου 2024.

Ο κ. Ιωσήφ Αραμπατζής, founder & CEO της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ και ο αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Σγούτας της εταιρείας ΣΓΟΥΤΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, παρουσίασαν από κοινού το κτίριο κατοικιών Vital Blue στη Γλυφάδα, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η παρουσίαση της “πολυ-μονοκατοικίας” Vital Blue βασίστηκε στα 5 σημαντικά ζητήματα τα οποία θέλησε να καλύψει το κτίριο, τόσο μέσα από την αρχιτεκτονική και την κατασκευή του, όσο και με επιπλέον παροχές και καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στο κτίριο και τις κατοικίες, επαναπροσδιορίζοντας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο την πολυτέλεια μέσα στον χώρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 700 μηχανικοί, επιχειρηματίες και επαγγελματίες των  κατασκευών, ενώ τη διαδικτυακή μετάδοση παρακολούθησαν περισσότερα από 1.500 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τη σημασία που έχει η αρμονική  συνεργασία μεταξύ της τεχνικής εταιρείας και του αρχιτέκτονα, για την κατασκευή ποιοτικών κτιρίων όπως και να καταγράψει τις σοβαρές απαιτήσεις και ευθύνες που έχουν οι κύριες επαγγελματικές θέσεις στην κατασκευή τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης κ. Πέτρος Παπαϊωάννου και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις ποιοτικών έργων, από ιδιοκτήτες και εκπροσώπους καταξιωμένων τεχνικών εταιρειών και αρχιτεκτονικών  γραφείων, όπως αναφέρονται παρακάτω.

 REDEX S.A.

 ELEMKA S.A. & A&S ARCHITECTS

 K-STUDIO

 ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, τεχνική κατασκευαστική & SGOUTAS ARCHITECTS

 LAMDA DEVELOPMENT & BURO HAPPOLD

 Tense Architecture Network

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ενδιαφέρον “σαλόνι συζήτησης” με θέμα: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ», όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του χώρου, κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις που αφορούν τη επαγγελματική τους θέση και συζήτησαν μεταξύ τους για τους παράγοντες που επηρεάζουν καταλυτικά στην επιτυχία υλοποίησης ενός ποιοτικού έργου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:

Φώτης Γιόφτσιος, Vice President, CEO (Όμιλος Ten Brinke Hellas)

 Άννα Ασσανά – Principal Architect & Co-founder (A&S ARCHITECTS)

Βασίλης Βλασερός, Managing Director, CEO (VITAEL)

 Θεόδωρος Ιακωβίδης, Project Head Riviera Tower-THE ELLINIKON (LAMDA Development)

 Βασίλης Παρασκευόπουλος, Mechanical Engineer, CEO, Commissioning Consultants (VPC)

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ηλιάνα Μάγρα, δημοσιογράφος της εφημερίδας “Καθημερινή”, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κοκτέιλ στο φουαγιέ της αίθουσας, όπου οι χορηγοί της ημερίδας παρουσίασαν τα προϊόντα τους και συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους.

Δείτε το video της παρουσίασης  εδώ

Images: i-moments, Νίκος Παπαγεωργίου