Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κεφαλάρι. Ένας χώρος οικείος, που εκπέμπει ηρεμία και ζεστασιά.

Η ανακαίνιση του διαμερίσματος των 230 τ.μ. στο Κεφαλάρι έγινε με στόχο να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος, ενεργειακά αναβαθμισμένος. Η νέα κάτοψη περιλαμβάνει χωλ, κουζίνα ενιαία με το σαλόνι και την τραπεζαρία, 3 υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα master με ensuite μπάνιο, 1 δωμάτιο επισκεπτών, 1 wc και μία αποθήκη-laundry.

Η βασική ανάγκη του πελάτη ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που να καλύπτει όλη την οικογένεια και να εκπέμπει ηρεμία και ζεστασιά. Ταυτόχρονα έπρεπε να σχεδιαστεί ένας καμβάς που να μπορεί να υποδεχθεί τους χρήστες του με τα αντικείμενα-έπιπλα που προϋπήρχαν, καθώς και νέο υλικό.
Έτσι σχεδιάστηκε ένας minimal χώρος, με λιτά διακοσμητικά στοιχεία που αναδεικνύουν την κλίμακα και τις διαστάσεις του.

Διαμορφώθηκε μια ήπια παλέτα ουδέτερων χρωμάτων με αρμονία στους τόνους, ώστε οι χρωματισμοί της λάκας και ο καπλαμάς να δένουν εξίσου αρμονικά με το σύνολο. Tο πράσινο του εξωτερικού περιβάλλοντος συνδέεται με την κουζίνα, δημιουργώντας διάλογο του μέσα με το έξω ακόμα και στο wc στο οποίο η φύση πρωταγωνιστεί.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα παραμετροποίησης του θερμού, έμμεσου φωτισμού, προκειμένου το βλέμμα να είναι πάντα στραμμένο είτε προς τα έξω είτε προς τις φωτισμένες λεπτομέρειες. Χρησιμοποιήθηκαν μαγνητικές ράγες για ευέλικτο σχεδιασμό των φωτιστικών σεναρίων, ενώ σχεδιάστηκε κρυφός φωτισμός στις κουρτινιέρες σε όλα τα ανοίγματα. Ειδικά στα παιδικά δωμάτια, ο κρυφός φωτισμός είναι RGB, προκειμένου να αποδώσει ένα πιο νεανικό και δυναμικό αποτέλεσμα. Στον διάδρομο προς τα υπνοδωμάτια ενσωματώθηκε στο σοβατεπί, χαμηλός φωτισμός led για ένα απαλό ambience που να ακολουθεί την κίνηση στον χώρο μέρα-νύχτα.

Ειδικές κατασκευές έγιναν σε όλη την κατοικία με έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους. Στο master υπνοδωμάτιο, κατασκευάστηκε ανοιχτή walk-in closet η οποία μαζί με τον φωτισμό και τα αντικείμενα που θα προσθέσει ο χρήστης, αποτελεί ένα δυναμικό στοιχείο στον χώρο. Από την άλλη πλευρά του χώρου οι λευκοί και υπόλευκοι τόνοι ορίζουν μια περιοχή χαλάρωσης.

Στον εξωτερικό χώρο τα υφιστάμενα μαρμάρινα στηθαία από travertino συντηρήθηκαν, ενώ οι εξώστες επενδύθηκαν με πλακάκι σε παρόμοιους τόνους.

Η άψογη συνεργασία με κάθε μέλος της οικογένειας, έδωσε ένα αποτέλεσμα που θα μπορεί καθημερινά να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία σε όλους, δημιουργώντας έναν χώρο οικείο, την οικία τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Αρχιτεκτονική μελέτη: Μαριάννα Νάσση, ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική
Διαχείριση & επίβλεψη έργου: Φώτης Κακαρούμπας, ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ
Φωτογραφίες: Μαριάνθη Παπαβαγγέλη – Κάρτ Ποστάλ

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ