
Στη σύγχρονη, διαρκώς εξελισσόμενη real estate αγορά, ένα επενδυτικό εγχείρημα πρέπει να στηρίζεται σε γερά θεμέλια, ακριβή χρονοδιαγράμματα και αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες με γνώμονα την ελαχιστοποίηση του ρίσκου και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.
Στόχος της σειράς είναι η απεικόνιση του μέλλοντος της ελληνικής πόλης μέσω παρουσιάσεων έργων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και ξεκίνησε με τον Λεωνίδα Τραμπούκη (LOT office for architecture), ο οποίος παρουσίασε τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής δύο εξοχικών κατοικιών εστιάζοντας στη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.
Στη συνέχεια, ο Γιώργης Αγγελής, μέσω ενός μικρού τουριστικού συγκροτήματος στη Σχοινούσα, επιχείρησε να αναδείξει πώς παραδοσιακές κατασκευαστικές τεχνικές μπορούν να ερμηνευτούν με σύγχρονο τρόπο. Η Δέσποινα Βουτέρη, η Θάλεια Νινιού, και η Γεωργία Πουλοπούλου (4K Architects), αφηγήθηκαν την αναβίωση μιας κατοικίας του Περικλή Σακελλάριου και τη χρήση στοιχείων της στην παρακείμενη προσθήκη που έχουν σχεδιάσει. Η Μαρία Παπαφίγκου (ΟΟΑΚ Architects) παρουσίασε την κατοικία που σχεδίασαν με τον Johan Annerhed για να στεγάσουν την οικογένειά τους – μια ξύλινη προσθήκη σε ένα υφιστάμενο κτίσμα.
Η Αγγελική Αθανασιάδου και η Κατερίνα Βασιλάκου (AVW Architecture) ανέλυσαν τη μετατροπή ενός τυπικού κτηρίου γραφείων στη λεωφόρο Συγγρού σε πολιτιστικό κέντρο της Κίνας.
Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος (KLab Architecture) αναφέρθηκε στον τρόπο που σχεδίασε ένα πρότυπο ειδικό σχολείο σε ένα ιδιαίτερο οικόπεδο, και στη συνεργασία του με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Μόρφω Παπανικολάου διηγήθηκε μια σειρά παρεμβάσεων σε υφιστάμενα και διατηρητέα κτήρια.
Ο Ζήσης Κοτιώνης ανέλυσε τυπολογικά το Πολυδύναμο κοινωνικό κέντρο Βόλου, συσχετίζοντας το με προηγούμενα έργα του.
(πηγή: DOMa)