Ανακαίνιση Οροφοδιαμερίσματος

Κολωνάκι

Completion: January 25, 2022
Project Type: Ανακαίνιση, 210 τμ
Architects: ΒΙΛΛΥ ΑΤΤΑΡΤ

Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος στο Κολωνάκι

To οροφοδιαμέρισμα-ρετιρέ 210τμ. της οδού Σόλωνος, σε μια τυπική Αθηναϊκή πολυκατοικία της δεκαετίας του ’50, κατά τη διάρκεια των σχεδόν 70 χρόνων ζωής είχε κατοικηθεί από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης με ιδιαίτερες απαιτήσεις, έχοντας υποστεί πολλαπλές μεταβολές, ενώ σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.
Η κυκλική κυκλοφορία στο διαμέρισμα που οδηγούσε σε κλειστούς χώρους-δωμάτια, μέσω στενού διαδρόμου αποτέλεσε το κύριο στοιχείο που η αρχιτεκτονική πρόταση θέλησε να καταρρίψει.
Χωροθετημένο στον άξονα βορρά – νότου, με θέα στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, οργανώθηκε εξαρχής ώστε ο νέος χώρος κατοίκησης να είναι ανοιχτός, ρευστός, λειτουργικός, με απρόσκοπτες θεάσεις από διαφορετικά σημεία προς τα δύο σημαντικά τοπόσημα της πόλης, διατηρώντας ταυτόχρονα τον αστικό χαρακτήρα της παλαιάς Αθηναϊκής πολυκατοικίας.

Το έργο απέσπασε το Gold βραβείο στα Interiors Awards 2023 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Apartment (διαμέρισμα σε αστικό κέντρο ή επαρχία)

Φωτογράφιση: Νίκος Παπαγεωργίου

Διαβάστε αναλυτικά για το έργο