Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021

H ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, στηρίζοντας την ελληνική αρχιτεκτονική και ως δημιουργικός συνεργάτης του DOMa, παρευρέθηκε και φέτος στην τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2021.

Καταξιωμένοι άνθρωποι της αρχιτεκτονικής τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά και απένειμαν τα βραβεία. Το εντυπωσιακό σκηνικό της εκδήλωσης, σχεδίασης του Νίκου Σούλη της qoop.gr, επιμελήθηκε η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Τα “Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021”, από τον DOMa, έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη.

 

Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν συνολικά 204 συμμετοχές, οι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Από τις συνολικά 162 ομάδες συμμετεχόντων διακρίθηκαν 42 φιναλίστ.

Ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας απένειμε τις διακρίσεις για το “Καλύτερο Πρώτο Έργο Νέου Αρχιτέκτονα”, η Μπούκη Μπαμπάλου για την “Καλύτερη Μελέτη”, ο Κυριάκος Κυριακίδης για την “Καλύτερη Νέα Αρχιτεκτονική σε Υφιστάμενο Κτήριο”, και ο Ιωάννης Βικέλας για το “Καλύτερο Πραγματοποιημένο Εργο”.

H κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:
Roger Diener, “Diener & Diener”, Βasel, καθηγητής του ETH Zurich – Ελβετία
Juan Herreros, “Estudio Herreros”, καθηγητής και πρόεδρος της Ανωτάτης Πολυτεχνικής Σχολής Αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης – Ισπανία
Vittorio Pizzigoni, “Baukuh”, Μιλάνο, αναπληρωτής καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γένοβας – Ιταλία

Επιπλέον, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη. Κριτές σε αυτά ήταν οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε και ο τόμος “Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021”, στον οποίο παρουσιάζονται τα έργα των φιναλίστ.