DOMa kids – 4o Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής για παιδιά με θεματική "ΣΚΑΛΑ" με την υποστήριξη της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ

Τι κάνει, τελικά, ένας τοίχος; Αποτελεί όριο, εμπόδιο, στήριγμα ή προστασία; Το 3o εργαστήριο DOMa kids με θεματική “ΤΟΙΧΟΣ” ολοκληρώθηκε. Tα παιδιά αναρωτήθηκαν για τις δύο όψεις του δικού τους τοίχου και, στη συνέχεια, διαμόρφωσαν με διαφορετικά χρώματα και υφές τους τοίχους των αγαπημένων τους ηρώων: από τον βασιλιά Λεωνίδα στα Playmobil και από την Wednesday Addams στη Μαύρη Χήρα από Avengers!

Επόμενο ραντεβού 04-05/03 στο 4ο εργαστήριο με θεματική “ΣΚΑΛΑ”

Πού οδηγούν οι σκάλες στα έργα του M.C. Escher; Πόσες σκάλες ανεβαίνουμε ή κατεβαίνουμε καθημερινά; Από πού ξεκινάνε και πού καταλήγουν; Πού θα θέλαμε να μας μεταφέρουν;

Στο επόμενο εργαστήριο DOMa kids με θεματική “ΣΚΑΛΑ”, μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες διατρέχουμε τη σύγχρονη ιστορία της πόλης για να μελετήσουμε ένα βασικό χαρακτηριστικό του τοπίου της: την πολυκατοικία. Δημιουργούμε διαφορετικά διαμερίσματα με μόνο κοινό στοιχείο τη σκάλα που τα συνδέει. Θα καταφέρουν άραγε να επικοινωνήσουν οι ένοικοι του κτιρίου;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή 04-05 Μαρτίου (10:30-12:00 & 12:30-14:00) στα γραφεία της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ (Ακαδημίας 8).

Μπορείτε να κλείσετε θέση εδώ 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα DOMa kids βασίζεται σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες, και μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και τις θεματικές τους μπορείτε να βρείτε εδώ