Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ υποστηρικτής της νέας σειράς ημερίδων DOMa Diaries

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, ως επίσημος δημιουργικός συνεργάτης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, υποστηρίζει τη νέα σειρά ημερίδων DOMa Diaries.

 

Στόχος της σειράς είναι η απεικόνιση του μέλλοντος της ελληνικής πόλης μέσω παρουσιάσεων έργων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και ξεκίνησε με τον Θάνο Αθανασόπουλο, των AETER Architects, ο οποίος επικεντρώθηκε στις μορφολογικές αναζητήσεις για τα νέα κτήρια της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια η Χριστίνα Αργυρού & ο Ryan Neiheiser, των Neiheiser Argyros, αφηγήθηκαν την πλούσια ιστορία της χερσονήσου του Αστέρα, την οποία επιχείρησαν να αποτυπώσουν στην πρότασή τους για το ευρύτερο τοπίο της περιοχής.

Η Έλλη Παγκάλου με την Άντρεα Πηλαβάκη, των H. Pangalou & Associates, ανέλυσαν τις διαμορφώσεις μιας απέραντης υπαίθριας έκτασης σε βιομηχανική μονάδα στη Δράμα, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη τριετία. Ο Νικόλας Τραβασάρος με τη Στεφανία Κοντίνου – Χίμου, των Divercity Architects, παρουσίασαν ένα συγκρότημα κτηρίων γραφείων στη Θεσσαλονίκη όπου προτείνουν μια νέα αστική διάταξη.

H Σοφία Τσιράκη, των Biris-Tsiraki Architects, συνέδεσε πρόσφατες πολυκατοικίες του γραφείου με παλαιότερες από τη μακρά ιστορία του γραφείου Μπίρη.

Ο Αλέξανδρος Βαἴτσος, των Deca architecture, φανέρωσε τις προσθήκες και μετατροπές στο πρώην κτήριο του ΔΟΛ, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, και το πώς αυτές οδήγησαν στον επανασχεδιασμό του.

Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης, των 314 Architecture Studio, ανέδειξε τη σημασία των υπαίθριων χώρων στον σχεδιασμό ενός μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών στα Νότια προάστια.

Ο Stephan Buerger, των Buerger Katsota Architects, προσέγγισε μία πολυκατοικία του γραφείου στην Κηπούπολη της Φιλοθέης μέσω στοιχείων από τη λιτή αρχιτεκτονική της δεκαετίας του ᾽60.

Η Κατερίνα Κούρκουλα & ο Hannes Livers Gutberlet, των en-route-architecture- μετέφεραν τη διαδικασία σχεδιασμού μιας εξοχικής κατοικίας όπως διαδραματίζεται στο γραφείο τους.

Τέλος, ο Δημήτρης Θωμόπουλος, συσχέτισε έργα που θα υλοποιηθούν στον λόφο του Φιλοπάππου, με προγενέστερα έργα του γραφείου, στην ίδια περιοχή.

Η δεύτερη ημερίδα της σειράς DOMa Diaries θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.