Construction Company of the Year @ Interiors Awards 2021

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ διακρίθηκε ως “Construction Company of the Year” στα βραβεία Interiors Awards 2021 της Boussias. Μαζί με τη διάκριση αυτή, είχαμε την τιμή να βραβευθούν ακόμη πέντε έργα μας.

Ιωσήφ Αραμπατζής, ceo

Η διάκριση αυτή μαζί με άλλα πέντε βραβεία σε έργα μας, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή και δεσμευόμαστε τους επόμενους μήνες να παρουσιάσουμε έργα και καινοτομίες που θα αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

 

Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα του κ. Αραμπατζή εδώ

 

Δείτε το video της βραδιάς εδώ

 

Τα έργα που βραβεύθηκαν:

El Centro – Η ιστορία μιας σκάλας

Η  πλήρης  ανάπλαση ενός διατηρητέου κτιρίου στο Άλσος Κηφισίας πραγματοποιήθηκε για να στεγάσει το  El Centro, έναν πολιτιστικό χώρο προώθησης της ισπανικής γλώσσας και του πολιτισμού. Στόχος της αρχιτέκτονα Angeles Mira ήταν να δώσει στο κτίριο μια ισπανική, μεσογειακή και λατινική ψυχή ταυτόχρονα. Κεντρικό και εμβληματικό στοιχείο του χώρου είναι η ιδιαίτερη σκάλα που αποτελεί  άξονα ολόκληρου του κτιρίου και στολίδι του έργου, εμπνευσμένη από μια ισπανική κιθάρα η οποία ενώνει την εντυπωσιακή reception με τους επάνω ορόφους στους οποίους φιλοξενούνται οι αίθουσες διδασκαλίας και η παιδική βιβλιοθήκη. Ένα έργο υψηλών απαιτήσεων που μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης της Ισπανόφωνης κοινότητας.

Αρχιτεκτονική: Άνχελες Μίρα

Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Φωτογραφία: Spyros Hound

Τοποθεσία: Κηφισιά

Χρονιά: 2021

 

Δείτε το έργο

Κατοικία στη Γλυφάδα – Μία “ζωντανή” κάτοψη

Το διαμέρισμα στη Γλυφάδα αποτελεί μία σύγχρονη κατοικία, όπου μία λαμπρή ιδέα στον πυρήνα της ήρθε να δώσει ευελιξία στον χώρο ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Εντάσσοντας την κίνηση ενός τμήματος του χώρου αξονικά, πολλαπλασιάστηκε η δυναμική του χώρου μέσα από τη θέση που κάθε φορά τοποθετούνται οι λειτουργίες. Η κυκλική κατασκευή η οποία λειτουργεί παράλληλα σαν βιβλιοθήκη και σύνθεση tv, περιστρέφεται με τρόπο που ενώνει ή διαχωρίζει το σαλόνι από το υπνοδωμάτιο. Καμπύλες μορφές δημιουργούν μια ρευστότητα στα όρια των χρήσεων, ενώ όλες οι βασικές λειτουργίες του διαμερίσματος κρύβονται σε έναν συνεχόμενο διαχωριστικό τοίχο επενδεδυμένο με ξύλο.

Αρχιτεκτονική: Έλενα Κρινή, Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Φωτογραφία: Spyros Hound

Τοποθεσία: Γλυφάδα

Χρονιά: 2020

 

Δείτε το έργο

Baba Ghanoush – Ένας χώρος, δύο παράλληλες ζώνες

Το Baba Ghanoush, πρόκειται για ένα εστιατόριο σε μία τυπική αθηναϊκή πολυκατοικία του 1970, στο κέντρο του Παγκρατίου. Παρά το μικρό του μέγεθος διαχειρίζεται με εξαιρετικά έξυπνο τρόπο την αρχιτεκτονική του. Δύο διακριτές ζώνες χωρίζουν τον χώρο εξυπηρέτησης από τον χώρο προετοιμασίας, προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες.

Αρχιτεκτονική: Plaini and Karahalios Architects 

Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Φωτογραφία: Νίκος Παπαγεωργίου

Τοποθεσία: Παγκράτι

Χρονιά: 2020

 

Δείτε το έργο

Green Suites 5* Boutique Hotel – Innovative. Futuristic. Eco-luxury

Το Green Suites 5* Boutique Hotel, αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε το 2020 στην Αθήνα. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του την οποία υπογράφει το  γραφείο Plaini and Karahalios Architects.

Παρά τις υψηλές κατασκευαστικές απαιτήσεις, το κτίριο ολοκληρώθηκε σε μόλις 9 μήνες. Ακολουθεί όλα τα σύγχρονα ενεργειακά πρότυπα, ενώ ο ιδιαίτερος γλυπτικός σχεδιασμός του, με τα προσεγμένα υλικά και τον φωτισμό, προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στον φιλοξενούμενο.

Το κτίριο στην εξωτερική του όψη, αν και βασιζόμενο στις μορφές της σύγχρονης ενυπόγραφης αρχιτεκτονικής, μεταφέρει το δικό του οπτικό μήνυμα, σεβόμενο πλήρως τη γενικότερη αισθητική της περιοχής.

Αρχιτεκτονική: Plaini and Karahalios Architects 

Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Φωτογραφία: Νίκος Παπαγεωργίου

Τοποθεσία: Αθήνα

Χρονιά: 2020

 

Δείτε το έργο

Κατοικία στη Γλυφάδα – Ένας πολυλειτουργικός χώρος να ζεις και να εργάζεσαι

Η μεταβαλλόμενη κατοικία που προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη, αποτελεί έναν σύγχρονο πολυλειτουργικό χώρο. Ροϊκά σχήματα και ενδιαφέροντες όγκοι δημιουργούν την επίπλωση και τον εξοπλισμό του διαμερίσματος, μετατρέποντας μία κατοικία της δεκαετίας του ‘70 σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα, κατάλληλο τόσο να ζεις όσο και να εργάζεσαι μέσα σε αυτό. Όγκοι που ανοιγοκλείνουν, αποκαλύπτουν επιμέρους λειτουργίες, πετυχαίνοντας έναν ιδιαίτερο χώρο με πολλαπλές χρήσεις, που μπορεί να μετατραπεί από απλό αποθηκευτικό χώρο, σε χώρο γραφείου ή σε χώρο ύπνου.

Αρχιτεκτονική: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Φωτογραφία: Spyros Hound

Τοποθεσία: Γλυφάδα

Χρονιά: 2020

 

Δείτε το έργο