Τριήμερο Διεπιστημονικό Συμπόσιο CITYLAB 2022 με θέμα τον Ύπνο

Ποια είναι η σχέση μεταξύ ύπνου και αρχιτεκτονικής; Πόσο σημαντική είναι η «αρχιτεκτονική του ύπνου» με τη διττή έννοια του όρου; Ποιος είναι ο ρόλος του ύπνου στη σχέση ανθρώπου-περιβάλλοντος; Έχει χωρική διάσταση ο ύπνος; Είναι η σύγχρονη πόλη και η αρχιτεκτονική της φιλικές προς τον ύπνο; Ποια αντικείμενα σχετίζονται με τον ύπνο;

 

Η Επίκυκλος, στο πλαίσιο των δράσεων της Ακαδημίας Πολιτισμού, στηρίζει ως δημιουργικός συνεργάτης το “Τριήμερο Διεπιστημονικό Συμπόσιο CITYLAB 2022” με θέμα τον Ύπνο.

Σε μια περίοδο που τα φαινόμενα των καιρών προκαλούν φόβο και αναστάτωση, ο ύπνος φαίνεται πως ταυτίζεται περισσότερο με την αδράνεια, την απάθεια, τη νάρκωση και την αδυναμία αντίδρασης της κοινωνίας. Αν, ωστόσο, υιοθετήσουμε μια περισσότερο στοχαστική στάση, ενδεχομένως να καταφέρουμε να εστιάσουμε στη διατύπωση ορισμένων καίριων ερωτημάτων που θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε τον ύπνο σφαιρικά, ως έννοια τόσο επίκαιρη όσο και άχρονη, τόσο οικεία και συγχρόνως τόσο άγνωστη.

Διακεκριμένοι ομιλητές από τα πεδία της Αρχιτεκτονικής, της Ιατρικής, της Τέχνης, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας και του Αθλητισμού θα μιλήσουν για την πολιτιστική και κοινωνική σημασία του ύπνου.
Στόχος του συνεδρίου είναι ο εντοπισμός και ανάπτυξη των στοιχείων αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και ευζωίας που επαναπροσδιορίζουν τη σχέση Ύπνου, Χώρου και Χρόνου στις τέχνες και τις επιστήμες.

Συντονιστής / Διοργανωτής:
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία CITYLAB.

7-9 Οκτωβρίου 2022, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα.

Ωράριο: Παρασκευή 7/10 (16:30-21:00), Σάββατο 8/10 (09:45-21:30), Κυριακή 9/10 (09:45-15:00)

Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε το Πρόγραμμα του Συμποσίου εδώ