Το «Αθηναϊκό Μουσείο» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

Έπειτα από 85 χρόνια, το «Αθηναϊκό Μουσείο» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Ο Σύλλογος των Αθηναίων κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο του Δημήτρη Σκουζέ, δημιουργώντας το μουσείο της πρωτεύουσας. Όλη η ιστορία της πρωτεύουσας σε ένα νέο μουσείο, το οποίο είναι «μικρό σε μέγεθος αλλά τεράστιο σε αξία και κειμήλια», όπως είπε και ο πρόεδρος του φορέα και κινητήριος δύναμή του, ο δημοσιογράφος και ιστορικός Ελευθέριος Σκιαδάς.

 

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ υποστήριξε την κατασκευή του Αθηναϊκού Μουσείου στην Πλάκα, στο πλαίσιο των δράσεων της Ακαδημίας Πολιτισμού, που στόχο έχουν την ανάδειξη και εξέλιξη του πολιτισμού στην πόλη μας.

Στο μουσείο περιγράφεται, μέσα τις συλλογές του, η Αθήνα των τελευταίων ετών της Τουρκοκρατίας, της Επαναστάσεως, του Όθωνος και του Γεωργίου Α’. Η Αθήνα των πολέμων αλλά και του Ρομαντισμού. Μια πόλη που γνώρισε μέρες ακμής και παρακμής αλλά δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί λίκνο του Ελληνισμού.

Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι, είναι προσωπικότητες που τους ένωνε ένας κοινός δεσμός. Η αγάπη για την πόλη. Την Αθήνα μας!

Τα εγκαίνια του νέου μουσείου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων Ελευθέριο Σκιαδά και την Αλεξάνδρα Στασινοπούλου.
Όσοι συμμετείχαν στα εγκαίνια απόλαυσαν στο πιάνο τον συνθέτη Μάριο Στρόφαλη καθώς και τη μοναδική θέα του roof garden στην Ακρόπολη.

«Τα βλέμματα κάθε Αθηναίου, κάθε Έλληνα και κάθε πολιτισμένου, εν γένει, ανθρώπου στρέφονται στην ελληνική πρωτεύουσα. Την πόλη που βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, προβάλλοντας τις αξίες της ελευθερίας και του πνεύματος.» είναι το όραμα που εκφράζει το νέο Αθηναϊκό Μουσείο.