Η Επίκυκλος, ως Δημιουργικός Συνεργάτης, υποστηρίζει την έκθεση «Θερμοπύλες, Γλυπτές Δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα», στο Νομισματικό Μουσείο.

Θερμοπύλες 2020

Γλυπτές Δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα

24 | 9 | 2020 – 31 | 10 | 2020

Νομισματικό Μουσείο

To Νομισματικό Μουσείο σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία τετARTημόριο στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2020 παρουσιάζουν στον αύλειο χώρο του Μουσείου την περιοδική έκθεση «Θερμοπύλες 2020. Γλυπτές Δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα».

Η έκθεση θα προβάλλεται μέσω Live–Streaming στον ιστότοπο tetartimorio.eu και η μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Θερμοπύλαι – Σαλαμίς 2.5000 Έτη Φωτός» με το ορχηστρικό σύνολο του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Χαχάλη και την υψίφωνο Τζένη Δριβάλα (διάρκεια 40’).

Στην έκθεση παρουσιάζονται γλυπτά από σίδηρο, αντιπροσωπευτικά στοιχεία της arte povera, ως λιτός φόρος τιμής σε εκείνους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους.

Οι πολεμιστές που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης δεν είναι προσωπογραφίες των αρχαίων προγόνων μας, αλλά η απαράμιλλη και σταθερή ηρωική φύση, που μας κληροδοτήθηκε από τις αγώνες του χθες και λειτουργεί ως πρότυπο για τη διατήρηση του προγονικού μας ήθους στο διηνεκές. Ως εκ τούτου η έκθεση εντάσσεται νοερά και στον πανελλήνιο εορτασμό για τα «2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Η Επίκυκλος, ως Δημιουργικός Συνεργάτης, υποστηρίζει την έκθεση, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών βάθρων, τα οποία με σεβασμό και ασφάλεια, στηρίζουν και αναδεικνύουν με τον πιο οφέλιμο τρόπο τις δημιουργίες του καλλιτέχνη. Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Επίκυκλος να συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, διαθέτοντας την τεχνική εξειδίκευση στην υπηρεσία πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων του τόπου, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για έναν ομορφότερο κόσμο!