Αλλαγή χώρου από γραφείο σε κατοικία

Πλατεία Παλιάς Βουλής, Αθήνα

Completion: March 02, 2021
Project Type: Ανακαίνιση, 59τ.μ.
Architects: Βάλια Παναγιώτου

Το διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας του ’60 στο κέντρο της Αθήνας επιχειρεί να προσφέρει σε ένα νέο ζευγάρι καριέρας μια εφήμερη βάση και έναν κομψό τρόπο ζωής, με σεβασμό στα στοιχεία των παλαιών ημερών.

Μετά από μια πλήρη ανακαίνιση κατασκευής και αλλαγή της χρήσης του χώρου από γραφείο σε κατοικία, το Frame προσανατολίζεται ολοκληρωτικά στην πανοραμική θέα προς την παλιά Βουλή των Αθηνών. Δίνοντας έμφαση στην οπτική αίσθηση, μια ξύλινη περιμετρική κατασκευή πλαισιώνει την πρόσοψη και την θέα, ενώ φιλοξενεί το φως που εισβάλλει σε ολόκληρο το διαμέρισμα. Για τον σκοπό αυτό, οι εσωτερικοί χώροι απογυμνώθηκαν χρησιμοποιώντας ειδικά φινιρίσματα και αξιοποιώντας κάθε γωνία στο έπακρο με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα. Με εμβαδόν μόλις 59,00τ.μ., το διαμέρισμα έχει ανοιχτή διαρρύθμιση για την κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία, ενώ το μπάνιο καταλαμβάνει ανεξάρτητο χώρο, με το υπνοδωμάτιο και την γκαρνταρόμπα να αποτελούν αυτοτελές δωμάτιο που όμως τίποτα δεν εμποδίζει την άμεση οπτική φυγή προς το αστικό τοπίο. Το Frame προσφέρει απομόνωση αλλά όχι ιδιωτικότητα, είναι εσωστρεφές αλλά την ίδια στιγμή έκθετο. 

Το έργο απέσπασε το Gold βραβείο στα Interiors Awards 2023 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Re-Used interior space / Residential Rebirth Project

Διαβάστε για τη φιλοσοφία του FRAME