Export Leaders Awards 2021.

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ βραβεύθηκε στα EXPORT LEADERS AWARDS 2021 στο πλαίσιο της εκδήλωσης Export Leaders Forum – Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ιωσήφ Αραμπατζής, διευθύνων σύμβουλος της Επίκυκλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της χώρας μας και τις ενέργειες που απαιτούνται να συμβούν από την πολιτεία, προκειμένου η Ελλάδα να θεωρείται ιδανική αγορά για επενδύσεις από το εξωτερικό. Επιπλέον ανέπτυξε τα άμεσα σχέδια της Επίκυκλος, καθώς έκανε λόγο και στη νέα μεγάλη αλλαγή στον τρόπο σκέψης και κατασκευής των νέων κτιρίων.

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κτενά, τον εκδοτικό οργανισμό Νew Τimes Publishing και όλη τη διοργάνωση του forum με θέμα “Η Ελλάδα της εξωστρέφειας” και των βραβείων Export Leaders Awards.

Η βράβευση της Επίκυκλος για την εξωστρέφεια του έργου μας, αποτελεί μια τιμητική διάκριση για εμένα και τους συνεργάτες μου.

Είναι σημαντικό, πιο πολύ από ποτέ, σε αυτή την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που η γη μοιάζει να έχει σταματήσει, να είμαστε όλοι πιο παραγωγικοί, να φροντίζουμε μέσα από το έργο μας να φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά και η δουλειά του καθενός να παραμένει χρήσιμη.

Στην Επίκυκλος κινηθήκαμε αμέσως προς αυτή την κατεύθυνση.
• Πρώτον δημιουργώντας τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία,
• Δεύτερον, επικοινωνώντας σε όλες τις αγορές του κόσμου τα οφέλη και τη δυναμική των επενδύσεων στην Ελλάδα,
• Και τρίτον προσαρμόζοντας το κτίριο και τον χώρο στις ανάγκες της νέας εποχής.

Η Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι η ιδανική αγορά για επενδύσεις από το εξωτερικό.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμπράξουμε στην υλοποίηση αυτών των επενδύσεων, με πρώτη την πολιτεία η οποία πρέπει να θεσπίσει ένα νέο ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο. Ήδη έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Οπωσδήποτε η διαδικασία για την αγορά και την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας πρέπει να απλοποιηθεί. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί άμεσα ο ψηφιακός μετασχηματισμός, με τον ψηφιακό πυρήνα να επιτρέπει την ταχύτητα στην παροχή υπηρεσιών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

H εταιρεία Επίκυκλος, όπως και πολλές άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, καινοτομούμε έχοντας το βλέμμα μας προσηλωμένο στη νέα τάξη πραγμάτων. Είναι απαραίτητο όμως να κινηθεί ταχύτατα και η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα μέσα του 2019, 6 μήνες πριν την πανδημία, η ομάδα της Επίκυκλος ολοκλήρωσε μια μελέτη στην οποία το κτίριο δεν προσαρμόζεται στον ιδιοκτήτη, αλλά στον χρήστη και τον επενδυτή. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στη σκέψη, που τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί τον κανόνα στη σχεδίαση και κατασκευή των νέων κτιρίων. Η ανθρώπινη κοινωνία, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα συνειδητοποιήσει ότι ο υπερκαταναλωτισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Στο μέλλον ο άνθρωπος δεν θα αγοράζει αλλά θα ενοικιάζει τη χρήση και στην εταιρεία μας αυτό το έχουμε καταλάβει από νωρίς.

Έτοιμοι για την επόμενη μέρα, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης μια σειράς από κτίρια πλήρως προσαρμοσμένα στη νέα εποχή που έρχεται, τα οποία έχουν σκοπό να αλλάξουν την πόλη μας.

Όλοι οι άνθρωποι της Επίκυκλος εργαζόμαστε, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι “ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον χώρο και ότι ο χώρος μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο”.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη διάκριση. Μας τιμά.”

Ιωσήφ Αραμπατζής
CEO Eπίκυκλος

 

ΥΓ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video στο:

https://bit.ly/3oKvqtz