Oλική ανακαίνιση

Ακρόπολη

Completion: February 15, 2023
Project Type: Oλική ανακαίνιση, 117τ.μ
Architects: Έλενα Κρινή

To έργο αφορά στον ολικό επανασχεδιασμό διαμερίσματος του 1966, 117τμ. στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Ακρόπολη, με σκοπό την αξιοποίηση του για μακροχρόνια μίσθωση. Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός ευχάριστου, φωτεινού και λειτουργικού χώρου που να μπορεί να στεγάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια νέα οικογένεια.

Στη νέα διάταξη, η κουζίνα μεταφέρθηκε σε νέα θέση, προκειμένου να ενοποιηθεί με το καθιστικό – τραπεζαρία, ενώ στην παλιά της θέση δημιουργήθηκε ένα τρίτο υπνοδωμάτιο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, ένα δεύτερο λουτρό προστέθηκε στο διαμέρισμα, σε άμεση πρόσβαση από το καθιστικό και την κουζίνα.

Το παλιό ξύλινο δάπεδο διατηρήθηκε και συμπληρώθηκε όπου χρειαζόταν, συμμετέχοντας ισότιμα στον νέο χαρακτήρα του σπιτιού, με τα επιπλέον υλικά να λειτουργούν συμπληρωματικά, προκειμένου να προσφέρουν ένα ζεστό και σύγχρονο αποτέλεσμα. Η εφαρμογή γήινων αποχρώσεων και η αποφυγή στοιχείων οπτικής έξαρσης, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του ξύλου στο δάπεδο, δημιουργούν μια εκλεπτυσμένη διαχρονικότητα στον χώρο.