Ανακαίνιση κατοικίας

Διαμέρισμα του 1935 μετατρέπεται σε μια μοντέρνα και λειτουργική κατοικία του σήμερα.

Completion: February 10, 2021
Project Type: Ανακαίνιση, 95τμ
Architects: Αθηνά Σαλλάμ

Η ολική ανακαίνιση του διαμερίσματος 95m2 στην Καλλιθέα, μεταμόρφωσε μια κατοικία της δεκαετίας του 1935, σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα με έντονες αντιθέσεις μεταξύ παλαιού και νέου, μέσα από τη χρήση ιδιαίτερων υλικών, σύγχρονων κατασκευών και έξυπνων λύσεων.
Στη νέα αυτή αρχιτεκτονική πρόταση δόθηκε έμφαση στην αξιοποίηση όλων των ανεκμετάλλευτων μέχρι σήμερα χώρων και στη μέγιστη λειτουργικότητά τους, ώστε η νέα κατοικία να εκπληρώνει πλήρως όλες τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.
Ο ενιαίος χώρος κουζίνας, καθιστικού και τραπεζαρίας, μέσα από πρωτότυπες ιδέες αρχιτεκτονικής σχεδίασης, τις καθαρές γραμμές, τη χρήση μοντέρνων υλικών και τη μελέτη του σωστού φωτισμού, δίνει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στον χώρο.
Η ειδική κατασκευή του ξυλουργικού μεταξύ της εισόδου της κατοικίας και των υπνοδωματίων, προσφέρει έναν έξυπνο και διακριτικό αποθηκευτικό χώρο για τις ανάγκες της οικογένειας.
Στην κρεβατοκάμαρα ο συνδυασμός της συρόμενης σύγχρονης ντουλάπας και η προσεκτική επιλογή χρωμάτων και υλικών, δημιουργούν έναν ευχάριστο χώρο για χαλάρωση και ξεκούραση.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο φωτεινό παιδικό υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, το οποίο χάρη στην ιδιαίτερη κατασκευή του, προσδίδει διάθεση για άνετο παιχνίδι και εξερεύνηση στον χώρο.
Στο ατμοσφαιρικό μπάνιο, η χρήση των ίδιων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο υπόλοιπο σπίτι και οι ιδιαίτεροι φωτισμοί, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πολυτελής και συνάμα ζεστής ατμόσφαιρας.
Σαν μια προέκταση του διαμερίσματος αντιμετωπίστηκε και ο εξωτερικός κήπος, στον οποίο δόθηκε έμφαση τόσο στο αισθητικό, όσο και στο λειτουργικό μέρος. Μια ξύλινη περίφραξη προσδίδει ιδιωτικότητα και υψηλή αισθητική στον χώρο.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο διαμέρισμα, φωτεινό και ευρύχωρο, έτοιμο να φιλοξενήσει την οικογένεια και να προσφέρει τη μέγιστη εμπειρία για όλα τα μέλη της.

Φωτογράφιση: Νίκος Παπαγεωργίου