Ανακαίνιση

Νέα Φιλαδέλφεια

Completion: October 24, 2022
Project Type: Ανακαίνιση, 80 τμ
Architects: Έλενα Κρινή

Το έργο αφορά στον επανασχεδιασμό ενός ισογείου διαμερίσματος 80τμ., σε μια πέτρινη διώροφη κατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βασικός στόχος της ανακαίνισης ήταν να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ταυτόχρονες ανάγκες κατοίκησης και εργασίας του ιδιοκτήτη.
Η κεντρική είσοδος της οικίας μεταφέρθηκε από τον δρόμο στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και η κάτοψη αναδιαμορφώθηκε πλήρως. Η κουζίνα ενοποιήθηκε με το καθιστικό, ενώ δημιουργήθηκε πλέον ένας νέος χώρος εργαστηρίου με άμεση επαφή με την πίσω αυλή του διαμερίσματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τόσο στην εφαρμογή φυσικών υλικών, όσο και στη χρήση χρώματος σε διακριτικές δόσεις. Στο πλαίσιο των εργασιών, αποκαλύφθηκε μια παλιά πέτρινη τοιχοποιία, η οποία διατηρήθηκε και αναδείχθηκε ως βασικό στοιχείο, δίνοντας ταυτότητα στον χώρο. Συνδυάστηκαν αρμονικά οι φυσικές υφές του ξύλου και η έγχρωμη πατητή τσιμεντοκονία, ενώ ο φωτισμός αξιοποιήθηκε ώστε να δώσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στον χώρο και να αναδείξει τα υλικά.