ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Ψυχικό

Completion: January 15, 2024
Project Type: Ανακαίνιση, 100 τ.μ.
Architects: Έλενα Κρινή, ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Ψυχικό

Το έργο αφορά την ανακαίνιση διαμερίσματος στο Ψυχικό, προκειμένου να βελτιωθεί λειτουργικά και αισθητικά βάσει των αναγκών του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του. Η νέα κάτοψη καταργεί την κλασική διαμερισματοποίηση των παλαιότερων δεκαετιών, με τους προθαλάμους και τους τυφλούς διαδρόμους. Οι περισσότεροι τοίχοι γκρεμίστηκαν, με την κουζίνα να μεταφέρεται στην άλλη πλευρά του διαμερίσματος και να ενοποιείται με την τραπεζαρία και το σαλόνι, δημιουργώντας μια open plan διάταξη. Δημιουργήθηκε ένα master υπνοδωμάτιο με ensuite μπάνιο και walk in closet, και ένα δεύτερο παιδικό υπνοδωμάτιο με ιδιωτική πρόσβαση στο δεύτερο μπάνιο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις custom ξυλουργικές κατασκευές. Μια συνεχόμενη επένδυση στην πλάτη του σαλονιού περιλαμβάνει ένα έπιπλο εισόδου, μια κρυφή πόρτα που οδηγεί στο master υπνοδωμάτιο, δύο ντουλάπες που προσφέρουν επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι και μια γωνία που προορίζεται για reading corner. Αντίστοιχα στο master υπνοδωμάτιο κατασκευάστηκε η walkin closet και το γραφείο με καμπύλες απολήξεις καθώς και το κεφαλάρι του κρεβατιού. Το τζάκι ανακατασκευάστηκε πλήρως με νέα μαρμάρινη επένδυση και βιβλιοθήκες εκατέρωθεν.
Όλα τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας με λάκα σε ντουλάπια και κουζίνα, μαύρο χαλαζία στον πάγκο της κουζίνας και μασίφ ξύλινο πάτωμα, που προϋπήρχε αλλά συμπληρώθηκε σε πολλά σημεία. Τέλος, παντού δημιουργήθηκαν ψευδοροφές με κρυφούς φωτισμούς.
Τα χρώματα βασίστηκαν σε αποχρώσεις του άσπρου, του σπασμένου γκρι και του μαύρου σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και αξεσουάρ, ενώ συνδυάστηκαν με το φυσικό χρώμα του ξύλου, προσφέροντας ένα αρμονικό αλλά σύγχρονο αποτέλεσμα.

Φωτογράφιση: Νίκος Παπαγεωργίου, i-moments