Κατασκευή επαγγελματικού χώρου

Γραφεία FORTUNE, Αθήνα

Client: FORTUNE GREECE
Completion: November 12, 2021
Project Type: Ανακαίνιση, 75τ.μ.
Architects: Έλενα Κρινή

Ένα διαμέρισμα κατοικίας του 60’ στο κέντρο, μετατράπηκε σε σύγχρονα γραφεία για την εταιρεία FORTUNE.

Μέσα από στοχευμένες επεμβάσεις επιτεύχθηκε η μετατροπή της οικιακής φυσιογνωμίας ενός τυπικού Αθηναϊκού διαμερίσματος των 75τ.μ., σε έναν σύγχρονο και ευχάριστο επαγγελματικό χώρο, που καλύπτει όλες τις εργασιακές ανάγκες της εταιρείας. 

Χαρακτηριστικό του νέου χώρου είναι η δημιουργία γυάλινων διαχωριστικών τα οποία πετυχαίνουν την ενοποίηση ή τον διαχωρισμό των αρχικών δωματίων του διαμερίσματος, ανάλογα των εκάστοτε αναγκών του γραφείου. Η προσθήκη δεύτερου WC, η εφαρμογή βινυλικού δαπέδου σε όλη την έκταση, και η σχεδίαση και παραγωγή ξυλουργικών κατασκευών και γραφειακών επίπλων με βάση τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας, είναι επιπλέον βασικά σημεία επέμβασης στον χώρο.

Το λευκό κυριαρχεί εκπέμποντας φωτεινότητα, καθαρότητα και αφαιρετική διάθεση, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχθηκαν με βάση την αισθητική αλλά και την αντοχή που απαιτείται σε έναν επαγγελματικό χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τέλος και στον φωτισμό με τη σωστή επιλογή φωτιστικών σωμάτων, ώστε να καλύπτονται οι προδιαγραφές φωτισμού του εργασιακού χώρου. 

 

Φωτογράφιση: Νίκος Παπαγεωργίου