Ανακαίνιση στην Καλλιθέα

Διαμέρισμα 100m²

Completion: July 18, 2019
Project Type: Διαμέρισμα, 100m²
Architects: Μπαχάς Αναστάσης

Στα πλαίσια ενός νέου τομέα επιχειρηματικής δράσης της Επίκυκλος Τεχνικής Κατασκευαστικής, το πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τμ σε ένα κτίριο επαγγελματικής χρήσης, αποτελεί μέρος ενός συνόλου ακινήτων που διατέθηκαν σε επενδυτές του εξωτερικού. Η επιλογή των ακινήτων και η επανασχεδίασή τους έγινε με κύριο μέλημα την εξασφαλισμένη απόδοση της επένδυσης των επαγγελματιών που μας εμπιστεύτηκαν.
Το διαμέρισμα τοποθετείται στο κέντρο της επιχειρηματικής ζώνης της πρωτεύουσας με σκοπό να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τόσο τις ανάγκες ενός επαγγελματικού χώρου όσο και τις ανάγκες διαμονής. Το αρχιτεκτονικό τμήμα της Επίκυκλος Τεχνικής Κατασκευαστικής σε άμεση συνεργασία με το μελετητικό γραφείο inscape architects εμπνεύστηκαν μια πολυμορφική λύση που να απαντά σε όλες τις παραμέτρους που τέθηκαν. Το μινιμαλιστικό ύφος αποδόθηκε με λευκούς τόνους στους τοίχους και γκρι αποχρώσεις στο δάπεδο σε συνδυασμό με τις ζεστές ξύλινες κατασκευές που ολοκληρώνουν την αίσθηση μοντέρνας πολυτέλειας. Η κάτοψη χωρίζεται σε δύο ζώνες των ιδιωτικών χώρων και του open space – γραφείο, καθιστικό, κουζίνα. Ο ανοιχτός – ενιαίος χώρος αναδύεται ή εξαφανίζεται ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες από τα συρόμενα ξύλινα διαχωριστικά βοηθώντας στην δημιουργία αυτόνομων χώρων ενώ το έπιπλο του τζακιού βιοθαινόλης λειτουργεί σαν ένας κεντρικός χώρος εστίασης .
Η ίδια τακτική εφαρμόζεται και στον διαχωρισμό του master bedroom με το λουτρό του αφήνοντας ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη την οπτική επικοινωνία μέσα από τα κατακόρυφα στοιχεία από ξύλο και καθρέπτη. Το ανισομερές κατακόρυφο μοίρασμα του καθρέφτη κάνει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αντανακλώντας το φυσικό φως στον χώρο.