Ανακαίνιση διαμερίσματος

Χαλάνδρι

Completion: November 10, 2021
Project Type: Ανακαίνιση, 130τ.μ.
Architects: Έλενα Κρινή, ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ team

Το έργο αφορά την ανακαίνιση διαμερίσματος 130τ.μ., σε πολυκατοικία της δεκαετίας του ’80 στο Χαλάνδρι, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της τριμελούς οικογένειας που κατοικεί σε αυτήν. 

Όσον αφορά την κατανομή του σπιτιού, επανασχεδιάστηκαν τρία άνετα υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, η κουζίνα και ο ενιαίος χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας με κεντρικό στοιχείο το τζάκι, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα των καθημερινών δραστηριοτήτων, η αύξηση των αποθηκευτικών χώρων και η δημιουργία αισθητικά άρτιων και ατμοσφαιρικών χώρων. 

Οι υφές, τα πολυτελή υλικά, η γήινη και απαλή χρωματική παλέτα με το λευκό να κυριαρχεί, και οι κομψές λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου διαμερίσματος και δημιουργούν έναν ισορροπημένο χώρο που αποπνέει καθαρότητα και κλασσική κομψότητα που συνδυάζεται αρμονικά με τη μοντέρνα αισθητική. 

Το νέο ξύλινο δάπεδο, σε αντικατάσταση της παλιάς δαπεδόστρωσης από πλακάκι, αποτέλεσε τη βασική επιλογή της ανακαίνισης, ενισχύοντας τη διαχρονική αισθητική του διαμερίσματος. Οι ξύλινες επενδύσεις κυριαρχούν είτε με τη μορφή φυσικής ανοιχτόχρωμης δρυός, όπως στο δάπεδο, είτε με τη μορφή λακαριστών ταμπλαδωτών ερμαρίων, όπως στην κουζίνα, στο λουτρό, στις κατασκευές του τζακιού, σε ντουλάπες αλλά και στις εσωτερικές πόρτες. 

Η παλέτα των υλικών ολοκληρώνεται με τη χρήση υπόλευκου χαλαζία στον πάγκο της κουζίνας, λευκού μαρμάρου στην επένδυση του τζακιού και λευκού corian στους πάγκους των λουτρών, ενώ χρυσές και μαύρες λεπτομέρειες συναντώνται σε μπαταρίες λουτρών, πόμολα, φωτιστικά και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία. 

Το αποτέλεσμα είναι μια κατοικία που ξεχωρίζει, μέσα από την απόλυτη ισορροπία του κλασσικού με το σύγχρονο στοιχείο και την κομψότητα να κυριαρχεί σε κάθε χώρο.

Φωτογράφιση: Νίκος Παπαγεωργίου