Interiors Awards 2024: 6 βραβεία για έργα μας και η κορυφαία διάκριση "Construction Fit out Company of the Year 2024" για την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ!

Μια ξεχωριστή βραδιά για την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στα φετινά βραβεία Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS Events, στα οποία μέσα από τα έργα ξεχώρισαν η δημιουργικότητα και η αισθητική.

Σε μια χρονιά στην οποία καταγράφηκε ρεκόρ υποψηφιοτήτων αλλά και αριθμού εταιρειών που συμμετείχαν, η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ απέσπασε την κορυφαία διάκριση “Construction Fit out Company of the Year 2024” και 6 ακόμη βραβεία για έργα της.

Παρουσία περισσότερων από 350 επαγγελματιών από τον κλάδο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, του interior και της κατασκευής, έλαβε χώρα η ένατη τελετή απονομής των Interiors Awards 2024, την Παρασκευή 24 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: “CONSTRUCTION FIT OUT COMPANY OF THE YEAR 2024″

Ο κ. Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO & founder της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ δήλωσε:

Για ακόμη μια χρονιά επιβραβεύεται η πίστη μας προς την αριστεία, αλλά και η πεποίθησή μας πως μια κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να παράγει, εκτός από το αυτονόητο – μια άρτια κατασκευή, και μια υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονική.

Η δύναμη βρίσκεται στις επιμέρους ομάδες. Αρχιτέκτονες και μηχανικοί που δεν παράγουν απλώς αρχιτεκτονική, αλλά χτίζουν σε βάθος. Χτίζουν πάνω στις αξίες της εταιρείας. Χτίζουν στις σχέσεις με τους πελάτες και συνεργάτες. Χτίζουν ποιότητα, με πειθαρχία και συνέπεια.

Έπειτα από 15 χρόνια πορείας, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα έργα μας με την ίδια όρεξη και σεβασμό, όπως ακριβώς την πρώτη μέρα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η εμπειρία μας, η οποία μάς επιτρέπει να γινόμαστε πιο παραγωγικοί και κυρίως πιο δημιουργικοί..

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους. Ευχαριστούμε πολύ για ακόμη μία χρονιά τη BOUSSIAS που μας στηρίζει με έναν θεσμό που γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος και μαζί του και εμείς.

Το βραβείο παρέλαβαν από αριστερά προς τα δεξιά οι: Αναστάσης Μπαχάς, αρχιτέκτονας – Έλενα Κρινή, αρχιτέκτονας – Έρρικα Καριανάκη, Marketing & communication director – Αθηνά Σαλλάμ, αρχιτέκτονας –
Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO & founder της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ – Ανδριανή Πάνου-Παπαθεοδώρου, Deputy Managing Director και Κώστας Νασιάκος, πολιτικός μηχανικός.

Τα έργα που βραβεύθηκαν:

Κτίριο κατοικιών PURENEST

Gold βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Μη Ολοκληρωμένα Έργα / Sustainable / Green Interior

Στην πολυκατοικία PURENEST, τόσο το κτίριο, όσο και οι κατοικίες είναι ενεργειακής κλάσης Α++, στοχεύοντας σε ένα πιο πράσινο μέλλον, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές βιωσιμότητας, σε συνδυασμό με μοναδικές παροχές και προνόμια που εξασφαλίζουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το PURENEST συνδέει την κατοίκηση στην πόλη με την ποιότητα ζωής προαστίου. Η εκτεταμένη χρήση φυσικών υλικών όπως ο δρυς, το bamboo & το μάρμαρο, οι φυσικές βαφές πράσινης απόχρωσης και η επιλογή φυτών σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και το δώμα του κτιρίου, χαρίζουν στο Purenest μια εικόνα κτιρίου εναρμονισμένη με τη φύση.

Βασικοί συντελεστές:
Ανάπτυξη ακινήτων: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ properties
Κατασκευή, επίβλεψη, διαχείριση: ΕΠIΚΥΚΛΟΣ τεχνική κατασκευαστική
Αρχιτεκτονική Μελέτη: Α2 Architects
Γενική επίβλεψη: Στρογγύλης Αθανάσιος
Στατικη μελέτη & επίβλεψη: A&K Associate Engineers
Η/Μ μελέτη & επίβλεψη: 2 Lamda Energy
Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Travel with VR & A2 Architects

Το βραβείο παρέλαβε ο Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO & founder της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ

Κτίριο κατοικιών CULTURES

Gold βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Μη Ολοκληρωμένα Έργα / Sustainable / Concept Storyline

Το «Cultures» είναι ένα ξεχωριστό κτίριο κατοικιών, που στόχο έχει να προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό μέσα στην πόλη. Η αρχιτεκτονική και η κατασκευή αλληλεπιδρούν με την τέχνη, αλληλοσυμπληρώνονται και ενισχύουν η μία την άλλη, δίνοντας μια ιδιαίτερη ταυτότητα στο κτίριο, ενώ προσφέρουν παράλληλα ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία των κατοίκων. Σύγχρονα έργα τέχνης του διεθνούς φήμης εικαστικού και αρχιτέκτονα Ιωάννη Καραλιά έχουν ενσωματωθεί αρμονικά στους κοινόχρηστους χώρους και τις κατοικίες, με το καθένα να έχει το δικό του αφήγημα αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους κατοίκους και για τον καθένα ξεχωριστά…

Βασικοί συντελεστές:
Ανάπτυξη ακινήτων: IKL
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ τεχνική κατασκευαστική
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: A2 Architects
Στατική μελέτη: A&K Associate Engineers
Mηχανολογική μελέτη: 2 LAMDA Energy
Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Γιώργος Κατσουγκρής

Το βραβείο παρέλαβαν από αριστερά προς τα δεξιά οι: Άρμπερ Ράμα – Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO & founder της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ και Κώστας Νασιάκος, πολιτικός μηχανικός της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ

Μονοκατοικία στο Πάτημα Χαλανδρίου

Bronze βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Urban house

Η μελέτη της κατασκευής της μονοκατοικίας στο Πάτημα Χαλανδρίου ξεκίνησε από το όραμα ενός νέου ζευγαριού. Στην πορεία, οι ανάγκες των ιδιοκτητών άλλαξαν, με το έργο να ωριμάζει και να παίρνει το τελικό του μέγεθος παράλληλα με την οικογένεια που κατοικεί μέσα σε αυτό.
Μαζί με το κτιριολογικό διάγραμμα της κατοικίας, ο προσανατολισμός του οικοπέδου, τα υλικά, οι υφές και η χρωματική παλέτα, ήταν οι βασικοί άξονες που συνετέλεσαν καθοριστικά στον τρόπο σχεδίασης του.
Το περίοπτο γεωμετρικό κτίριο, με την πλαστικότητα των όγκων εμφανή από κάθε σημείο, γίνεται το ιδιωτικό καταφύγιο για την οικογένεια και σημείο αναφοράς της γειτονιάς.

Βασικοί συντελεστές:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ανδριανή Πάνου-Παπαθεοδώρου
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ
Στατική μελέτη: Λυκούργος Πολυχρονόπουλος
Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη: KG Consultants
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγεωργίου, i-moments

Το βραβείο παρέλαβε η Ανδριανή Πάνου – Παπαθεοδώρου, Deputy Managing Director της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ

Μονοκατοικία στον Λόφο Φιλοπάππου

Bronze βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Urban house

Η ολική ανακαίνιση μιας μονοκατοικίας και ενός επιπλέον χώρου-γραφείου, σύνολο 145 τ.μ. στον Λόφο Φιλοπάππου, έγινε προκειμένου το ακίνητο να στεγάσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης τριμελούς οικογένειας. Αποτέλεσε ένα σύνθετο έργο υψηλής δυσκολίας, καθώς τα μόνα στοιχεία που διατηρήθηκαν, ήταν τα δομικά και οι περιμετρικοί εξωτερικοί τοίχοι. Δύσκολα μπορεί κανείς σήμερα να φανταστεί τη διαφορετική διάταξη και να ανακαλέσει στην μνήμη του την προηγούμενη κατάσταση. Κάθε περιορισμός και κάθε τεχνική δυσκολία αποτέλεσαν στοιχεία για έμπνευση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Βασικοί συντελεστές:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Αναστάσης Μπαχάς
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ τεχνική κατασκευαστική
Διαχείριση & επίβλεψη έργου: Γιώργος Παπαρίζος
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγεωργίου, i-moments

Το βραβείο παρέλαβε ο Αναστάσης Μπαχάς, αρχιτέκτονας της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ

Διαχωρισμός ρετιρέ στο κέντρο

Bronze βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Apartment

Το ρετιρέ των 190 τ.μ. βρίσκεται στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, με απεριόριστη θέα προς την Ακρόπολη. Ο χώρος ανακατασκευάστηκε ριζικά με στόχο τον διαχωρισμό σε δύο νέα λειτουργικά διαμερίσματα, ένα μεγάλο διαμέρισμα 145 τ.μ. το οποίο μελετήθηκε με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο την απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη και μια μικρή γκαρσονιέρα 45 τ.μ.

Βασικοί συντελεστές:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Έλενα Κρινή
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ τεχνική κατασκευαστική
Διαχείριση & επίβλεψη έργου: Βάσω Τσιαντά
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγεωργίου, i-moments

Το βραβείο παρέλαβε η Έλενα Κρινή, αρχιτέκτονας της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ

Οροφοδιαμέρισμα στο Παγκράτι με θέα την Αθήνα

Bronze βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Apartment

Το έργο αφορά στην ολική ανακαίνιση 95 τ.μ. οροφοδιαμερίσματος 8ου ορόφου, κατασκευής του ’90. Η κατοικία προορίζεται για περιστασιακή χρήση από τους ιδιοκτήτες της, οι οποίοι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό. Βασικό κριτήριο για την επιλογή και αγορά του ακινήτου αλλά και τη γενικότερη αρχιτεκτονική μελέτη αποτέλεσε η μεγάλη μπροστινή βεράντα με την εξαιρετική θέα στην Αθήνα.

Βασικοί συντελεστές:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Χριστίνα Περβολαράκη
Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ τεχνική κατασκευαστική
Διαχείριση & επίβλεψη έργου: Φώτης Κακαρούμπας
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγεωργίου, i-moments

Το βραβείο παρέλαβαν από αριστερά προς τα δεξιά οι: Έρρικα Καριανάκη, marketing & communication director και Χριστίνα Περβολαράκη, αρχιτέκτονας της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ