ESPA BANNER EL

Διάλεξη από την Επίκυκλος στους φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Ο Ιωσήφ Αραμπατζής CEO και η Ανδριανή Πάνου-Παπαθεοδώρου Deputy Managing Director της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, παρευρέθηκαν στο μάθημα “Αρχιτεκτονική & Κοινωνία” της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, παραθέτοντας μια εξειδικευμένη διάλεξη στους φοιτητές του 1ου έτους του Τμήματος Αρχιτεκτονικής. Τη διάλεξη διοργάνωσε η Υπεύθυνη του μαθήματος & διδάσκουσα αρχιτέκτονας κ. Γιάννα Σιαπάτη.

 

Μια εξειδικευμένη διάλεξη με θέμα “Ο αρχιτέκτονας επαγγελματίας. Η ελληνική νομοθεσία” με ομιλήτρια την Ανδριανή Πάνου-Παπαθεοδώρου σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία αρχιτέκτονα.

Η παρουσίαση των κ.κ. Αραμπατζή και Πάνου-Παπαθεοδώρου εστίασε στην ελληνική οικοδομική νομοθεσία και τον ρόλο του αρχιτέκτονα-επιχειρηματία στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ενώ έγινε ειδική μνεία στην έννοια της βιωσιμότητας στην αρχιτεκτονική σκέψη και πρακτική. Ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές με βασικούς άξονες την ηθική, κοινωνική και επιχειρηματική πλευρά του επαγγέλματος.

Ο κ. Αραμπατζής ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ βρισκόμαστε πάντα κοντά στη νέα γενιά επιστημόνων και μηχανικών, μεταφέροντας τις γνώσεις μας και ανταλλάσσοντας μαζί τους απόψεις για το μέλλον της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια και δεσμευόμαστε για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.”

Δείτε περισσότερα στο link