Κατασκευή διώροφης κατοικίας με υπόγειο στις Αδάμες Κηφισιάς 

Γεωμετρική απλότητα σε αρμονία με το περιβάλλον

Completion: August 05, 2024
Project Type: Κατασκευή, 275 τ.μ.
Architects: Studiograma

Γεωμετρική απλότητα σε αρμονία με το περιβάλλον

Η κατασκευή της μονοκατοικίας στις Αδάμες Κηφισιάς ενσωματώνει την καθαρότητα και γεωμετρική απλότητα του “κύβου”, δημιουργώντας έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο. Με έμφαση στις σύγχρονες ανάγκες, η κατοικία σχεδιάστηκε ως κύριος χώρος διαμονής, κατάλληλος και για τηλεργασία, συνδυάζοντας άνεση και χρηστικότητα.

Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τους ιδιωτικούς χώρους, ενώ το ισόγειο περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους, οι οποίοι επεκτείνονται στον ημιυπαίθριο χώρο και την πίσω αυλή, ενοποιώντας το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον. Στο υπόγειο, βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι και ένα ανεξάρτητο yoga room.

Η αρχιτεκτονική ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, ακολουθώντας τον προαστιακό χαρακτήρα της περιοχής. Οι κύβοι, ως κυρίαρχο γεωμετρικό στοιχείο, διατηρούν τη δυναμική ισορροπία του κτιρίου και καθορίζουν τις εσωτερικές και εξωτερικές ζώνες, τονίζοντας  ταυτόχρονα τη διαδραστική σχέση μεταξύ τους και προσφέροντας φυσική σκίαση και προστασία χωρίς πρόσθετες κατασκευές. Η αυλή, με την κολυμβητική δεξαμενή, λειτουργεί ως προέκταση της κατοικίας, βελτιώνοντας το μικροκλίμα και προσφέροντας ιδιωτικότητα και χαλάρωση στους κατοίκους.

Η κατασκευή απαιτούσε εξειδικευμένες τεχνικές, από το στάδιο της εκσκαφής έως την τελική διαμόρφωση, ώστε να αναδειχθεί η γεωμετρία, οι ιδιαίτερες υφές και αποχρώσεις του έργου, δημιουργώντας έναν μοναδικό χώρο διαβίωσης.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: studiograma
Κατασκευή: ΕΠIΚΥΚΛΟΣ Τεχνική Κατασκευαστική
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγεωργίου, imoments.gr