“Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια” – Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στηρίζει την Έκθεση ως δημιουργικός συνεργάτης

9-12 Δεκεμβρίου – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Είσοδος ελεύθερη στο κοινό

 

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στηρίζει ως δημιουργικός συνεργάτης την Έκθεση με θέμα “Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια η οποία πραγματοποιείται στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.

Η έκθεση, είναι βασισμένη στο ομώνυμο αρχιτεκτονικό λεύκωμα του αρχιτέκτονα Μανώλη Αναστασάκη και περιλαμβάνει την παρουσίαση των 200 κτιρίων του λευκώματος, κτίρια τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της. Πρόκειται για εμβληματικά κτίρια τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητα μας μέσα στην πόλη και για πολλά από αυτά δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο.

 

Η παρουσίαση των 200 κτιρίων έχει οργανωθεί σε πέντε χρονολογικές περιόδους βασιζόμενη στην ανάλογη χρονολόγηση της έκδοσης. Επιπλέον, έχει επισκοπηθεί λεπτομερέστερα η κάθε περίοδος παρουσιάζοντας σε 10 οθόνες την αρχιτεκτονική παραγωγή στην Αθήνα μέσα στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιό της. Το ηχητικό φόντο στο χώρο της έκθεσης διατρέχει την μουσική ιστορία της Αθήνας των τελευταίων 200 χρόνων.

Workshops / Ξεναγήσεις

Το Σάββατο 11/12/2021 στις 11:00 και στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους εισηγητές δυο ωριαία workshops και παρουσιάσεις για παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, ενώ την ίδια μέρα στις 18:00 και την Κυριακή 12/12/2021 στις 11:00 έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις για ενήλικες διάρκειας 45′.

Η δωρεάν κράτηση θέσης και η αποστολή κωδικού ελεύθερης εισόδου στο εργαστήριο γίνεται με αποστολή email στο gradreview@outlook.com, ενώ για την είσοδο στο χώρο θα ισχύουν τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας εκείνης της περιόδου. 

Η έκθεση διοργανώνεται από το Citylab, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το περιοδικό grad review, σε αποκλειστική χορηγία του Ομίλου AVAX και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Συλλόγου Αθηναίων.